Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Presenečenje ali ne?
Mercedes zapušča serijo DTM
Včeraj je v nemškem prostoru motošporta kot strela iz jasnega udarila vest, da bo Mercedes po sezoni 2018 izstopil iz priljubljene serije DTM in se potem raje posvetil dirkanju v formuli E.
Bojan Vrbnjak
25. julij 2017 | 10:43:33

Proizvajalec avtomobilov z zvezdo je včeraj presenetil z vestjo, da se po koncu sezone 2018 poslavlja iz serije DTM, saj bodo od leta 2019 nastopali v novi električni formuli E. "Vsa ta leta v seriji DTM bodo za vedno ostala veliki del naše zgodovine motošporta," je povedal Toto Wolff. "Moja zahvala gre vsem sodelavcem, ki so skozi to obdobje opravljali sijajno delo in pripomogli k temu, da je Mercedes-Benz postal najbolj uspešen proizvajalec te dirkalne serije. Čeprav je takšno slovo težko, bomo v tej in prihodnji sezoni storili vse, da se iz serije DTM poslovimo z naslovi. To smo dolžni tudi našim navijačem."

V dosedanjih 26 sezonah je Mercedes osvojil deset dirkaških naslovov, trinajst moštvenih in šest naslovov kot najboljši proizvajalec. Ob tem je Mercedes slavil 183 zmag, osvojil 128 pole positionov in 540 uvrstitev na stopničke.

"Z izstopom iz serije DTM se za nas zaključuje dolgoletno motošportno obdobje. S ponosom zremo na angažiranje naših ekip, dirkačev, partnerjev in številnih ljudi, ki so pomagali v zakulisju in ki so serijo DTM naredili za fascinantno platformo za naše stranke in pristaše naše blagovne znamke," je povedal Jens Thiemer, podpredsednik marketinga pri Mercedes-Benzu. "Elektro mobilnost  ima za Mercedes-Benz že danes ogromno veljavo, ki se bo v prihodnosti samo še okrepila. In formula E pri tem nudi perfektno platformo, da se lahko v tekmovanju na dirkah dokazujejo pogoni na elektriko."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija