Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ko sprejmeš najslabšo službo v motošportu
Zapisanega ne gre vzeti napak - ne gre niti za slabo plačano niti za nezanimivo delo, a biti šef moštva Toyota Gazoo Racing v zadnjih letih res ni bil najbolj hvaležen vodstveni položaj.
Marko Hanželič
9. avgust 2017 | 13:49:38

Hisatake Murata je odslej vodja omenjenega moštva, ki velja za največjega osmoljenca 24-urnih preizkušenj v Le Mansu, hkrati pa je tudi šef Toyotine športne divizije s sedežem v nemškem Kölnu, ki se trenutno peča z udejstvovanjem v rally prvenstvu WRC in v LMP1.

Murata je pri Toyoti zaposlen že od sredine osemdesetih, tako da je bil soudeležen pri številnih športnih projektih, od skupine C do dirkalnikov serije Indy. Njegova poglavitna naloga bo popraviti ugled ekipe v LMP1, pa čeprav po umiku Audija, Porscheja in Nissana tudi pri Toyoti zaradi pomanjkanja prave konkurence razmišljajo o odhodu s prvenstva WEC in Le Mansa.

Dosedanji vodja ekipe Toyota Gazoo Racing, Tošijo Sato, bo odslej vodja proizvodnje pogonskih sklopov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija