Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   DTM in Super GT zgodovinski trenutek
DTM bo gostoval japonsko Super GT
Japonska proizvajalca avtomobilov serije Super GT Lexus in Nissan se bosta udeležila testnih voženj v sklopu dirke DTM 2017 v Hockenheimu.
Mitja Bonča Mitja Bonča
7. oktober 2017 | 10:32:05

Na zadnji dirki sezone serije DTM prihodnji konec tedna 13-15.10.2017 bo v Hockenheimu (Nemčija), ki je iz Ljubljane oddaljen 750km, prvič v zgodovini motošporta na trening vožnje prišla japonska serija turnih avtomobilov Super GT z proizvajalcema Nissan in Lexus, Honda bo odsotna. Dirkalniki Lexus LC500 in Nissan GT-R bodo na stezi vse tri dni dirkaškega vikenda. Kot za povračilo, bo DTM kasneje gostoval na zadnji dirki sezone Super GT novembra v Motegiju. 

Dogovor je namreč del pogovorov med DTM in Super GT za skupno serijo imenovano Class One, ki naj bi začela z dirkanjem leta 2019. Pravilnik bo določal motorje s štirimi cilindri, prostornine dva litra in s prisilnim polnjenjem zraka za vsa vozila (isto kot ima Super GT serija že sedaj).

To bo zgodovinski in edinstven dogodek, kajti do sedaj se dirkalniki nemških proizvajalcev serije DTM in japonskih proizvajalcev serije Super GT še nikoli niso vozili skupaj po istem dirkališču isti konec tedna. Bo zelo razburljivo, in velika čast za nemške gostitelje, kot je povedal predstavnik in promotor Gerhard Berger. 

Več si lahko preberete tukaj (uradna spletna stran dtm.com).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Uglavnem, Nemci so bili Zelo navdušeni nad japonskimi sverinami. Po 2-3 hitrih krogih, je bil Lexus hitrejši celi dve sekundi od najhitrejšega DTM voznika na kvalifikacijah. Pa še ta je bil testni avto iz pred začetka sezone. No, upajmo, da se bo iz tega še izcinilo kaj več.
18.10.2017 17:47:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija