Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Čustveni naslov formule 2 za Charlesa Leclerca
Ta naslov je za očeta
V času zmagoslavja je mladi Charles Leclerc mislil na svojega očeta. Herve Leclerc je umrl lani julija, nekaj dni pred dirkaškim koncem tedna v Bakuju.
Bojan Vrbnjak
9. oktober 2017 | 8:29:25

Kljub temu je mladi Leclerc takrat odpotoval v Baku in se usedel v dirkalnik. Charles je takrat poudaril, da bi si to želel tudi njegov oče. Od takrat naprej vsako zmago, vsak pole position nameni svojemu očetu, njegovem največjemu navijaču.

Zato ne čudi, da je svoj naslov v formuli 2 slavil s čustveno objavo na družabnem omrežju twitter. "Uspelo nam je. Yesssss! Ta nasov je zate oče", je po prevozu ciljne črte v Jerezu in predčasni osvojitvi naslova letošnjega prvaka zapisal Charles. Usoda ga je nedvomno prizadela, toda v siti sapi tudi spodbujala. Njegov profesionalni pristop je že dokazal, prav tako tudi to, kar zmore v kokpitu dirkalnika.

Sedaj naj bi za mladega dirkača, člana Ferrarijevega podmladka, sledil vstop v formulo ena. Sicer njegovo angažiranje pri ekipi Sauber za prihodnjo sezono še ni potrjeno, toda že lepa čas je to v neki meri zaključena zadeva. Predsednik Ferrarija je v okviru dirkaškega konca tedna VN Madžarske povedal: "Motorji za Sauber so tudi priložnost, da na noge postavimo neke vrste mlado ekipo in da ustvarimo sedež za naše mlade dirkače. Ima dva sijajna mlada talenta (Charles Leclerc in Antonio Giovinazzi), toda, da bi zagotovili prihodnost Ferrarija, moramo imeti tudi možnost, da jih nekje izšolamo."

V Teksasu, Mehiki, Braziliji in Abu Dhabiju bo mladi Leclerc vsakič sedel v dirkalniku ekipe Sauber in odpeljal en prosti trening. Charles je v lanskem letu osvojil naslov prvaka serije GP3, letos pa ni osvojil le naslova serije formule 2, temveč je vse tekmece dobesedno "osramotil". Njegov menedžer Nicolas Todt tačas opravlja veliko pogovorov glede prihodnosti svojega varovanca. Vendar se mladi Leclerc s tem ni obremenjeval, kajti želel se je v celoti osredotočati na letošnji naslov prvaka.

"Prepričan sem, da bosta Ferrari in Nicholas kar se da trdo delala na tem, da mi za sezono 2018 priskrbita najboljši možen sedež." Leclerca mnogi vidijo v dirkalniku Ferrarija, kjer naj bi v sezoni 2019 zamenjal Kimija Raikkonena. "Vsak, ki ima možnost dirkati za Ferrari, bo to tudi storil. Osredotočam se na naslov prvaka v formuli 2, potem na sezono 2018 in potem bomo videli, kaj bo prinesla sezona 2019," je pred Jerezom povedal Leclerc. Prvo zadevo je že odkljukal, naslov ima v žepu, tako da se lahko sedaj posveti sezoni 2018 in v ozadju razmišlja o letu 2019, ko bi lahko prevzel rdeči dirkalnik ekipe iz Maranella.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
senna
Herve Leclerc je umrl 20. junija letos.
9.10.2017 10:27:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija