Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   FE – Hong Kong - 1. dirka
Birdu prvenec kljub kazni
Sam Bird je z Virginom dosegel svojo šesto zmago in prvo letos in to kljub kazni za težave pri postanku v boksu.
Artur Švarc
2. december 2017 | 11:43:10

Prvič se je dirka FE ustavila že v prvem krogu, za rdečo zastavo je poskrbel Lotterer, ki se je sredi šikane zaril v ograjo, ostali pa niso več mogli mimo.

Dirka se je po daljši prekinitvi nadaljevala s štartom za varnostnim avtom in Jean Eric Vergne je povedel pred Birdom in Turveyem, ki je uspešno branil tretje mesto pred Heidfeldom in Abtom, potem pa je zaradi težav z baterijo moral predčasno na postanek.

Bird je v 20. Krogu presenetil Vergna in se prebil v vodstvo. Med postankom v boksu je malce neprevidno zavil v garažo in pri tem podrl svojega mehanika, vseeno pa je uspel priti iz boksov pred Vergnom in Heidfeldom. Potem, ko je prednost narasla že na 9 sekund, so Britanca poklicali na kazensko vožnjo skozi bokse zaradi napake pri postanku. A Bird si je nabral ravno prav prednosti, da je iz boksov še vedno zapeljal kot vodilni. Svojo prednost je do konca dirke spet povečal na impresivnih 11 sekund pred Vergnom in Heidfeldom.

Druga dirka bo na sporedu jutri zgodaj zjutraj po našem času.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
travca
Gokardi za eco hipije.
2.12.2017 15:40:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija