Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
DS Performance prvič na stezi z drugo generacijo
DS Performance je zaključil demonstracijsko vožnjo z drugo generacijo bolida Formula E, ki bo zamenjala aktualni bolid, ki je služil 4 sezone.
Zoran Habot
24. marec 2018 | 17:41:11

Novo generacijo bolida, ki bo v uporabi naslednjih pet let od naslednje sezone 2018/19, je svet prvič videl nedavno Ženevskem mednarodnem avtomobilskem salonu v začetku tega meseca. Bolid ima 54 kW/h baterijo, kar je dvakrat več od aktualnega bolida, ki ima kapaciteto 27kW/h. S tem bodo odpravili obvezno menjavo bolida med dirko. Slednja je res zanimiva in popestri dogajanje. Ker menjave več ne bo, bodo morali vozniki dirko prevoziti v dveh različnih modusih moči in sicer standardi in povečani ali power moči. Kvalifikacijska moč bo zvišana s sedanjih 200 kW na 250 kW.

Proizvajalci Formule E so v zadnjih tednih gradili svoje bolide. Prvo testiranje se je bo začelo v ponedeljek na jugu Španije v Monteblancu. Predsednik DS Performance Xavier Mestelan - Pinon je dejal, da je bil navdušen, da so lahko nov bolid preizkusili še pred prvim uradnim preizkusom v Španiji.

Sestavni deli bolida so bili predhodno testirani, a je bilo to prvič, da je bolid prevozil progo. Začetek je bil dober trenutek za tehnično osebje ekipe, saj je bil preliminarni test uspešen. To pa je dogodek, ki ga nikoli ne pozabite.

Poleg sodelovanja v Formuli E, DS Automobiles pripravlja paleto novih električnih vozil. Od sezone 2018/19 je dobil DS je status samostojnega proizvajalca v Formuli E. Povezan pa naj bi bil z dobavo opreme Techeetah, ki trenutno vodi v prvenstvu Formule E. Namreč dobavitelj Techeetah Renault E - dams se umika iz Formule E, kjer ga bo nadomestil Nissan Nismo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
To sem čakal cel lajf! Končno! Upam, da se še več piše o tej super zadevšni.
24.3.2018 17:47:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija