Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Prvi test Gen2 Formule E
Sedem proizvajalcev je prejšnji teden v Monteblancu testiralo novo generacijo vozil Formule E.
Zoran Habot
4. april 2018 | 9:20:04

Novo generacijo dirkalnikov so poimenovali Gen2 Formula E. Prvi dvodnevni test je potekal v popolni tajnosti v španskem Monteblancu.  Kljub temu, da so celo ekipam in njihovim članom zapovedali popolno tajnost, je prišlo na dan nekaj podrobnosti.

Po poročanju e-Racing365.com, je sedem od devetih proizvajalcev skupaj prevozilo več kot 2000 kilometrov. Manjkali sta ekipi Nio Formula E team in BMW. Ekipa Nio Formula E team je imela težave s pogonom že v sami tovarni, BMW pa je imel električne težave in se zato testiranj ni udeležil.

Med testiranji so se neprestano pojavljale težave, zaradi katerih je prišlo do krajših prekinitev. Kljub temu, pa so bili vozniki pozitivni ob koncu testiranja. Največji pozitivni spremembi sta večji pospešek in izboljšan hladilni sistem baterij. Veliko težav pa so imeli dirkalniki s pogonom, kjer imajo še veliko za postoriti.

Za Audi je vozil Lucas di Grassi, za Nissan sta vozila Sebastien Buemi in Nicolas Prost, DS je preizkusil Stephane Sarrazin, Mahindro je upravljal Felix Rosenqvist, Jaguar je zastopal Nelson Piquet jr., Penske je vozil Jerome D'Ambrosio in za Venturi sta vozila Michael Benyahia ter Tom Dillmann.

Gen2 Formule E dirkalniki bodo hitrejši in z večjo zmogljivostjo ter razponom moči: 250 kW (340 KM) na kvalifikacijah in 200 kilovatov v dirki. Doslej je bila moč 200 kW (272 KM) na kvalifikacijah in 170 kW (230 KM) na dirki. To pomeni, da bi naj bila maksimalna hitrost dirkalnikov nekje do 280 km / h, namesto dosedanjih 225 km/h.

Gen2 pospeši od 0 do 100 km/h v 2,8 s, kar je za desetinko hitrejše od trenutnega dirkalnika. Baterije bodo imele tudi daljši doseg in sicer 54 kWh namesto 28 kWh, kot je sedaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija