Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Fomula E
Kaj imajo skupnega Rosberg, Porsche, Mercedes in BMW?
Električna serija Formula E privablja vedno več znanih imen iz motošporta ter vedno več proizvajalcev avtomobilov.
Zoran Habot
11. april 2018 | 10:16:30

Nico Rosberg bo pred VN Berlina, ki bo 19. maja, odpeljal nekaj demonstracijskih krogov z dirkalnikom druge generacije imenovanim Gen2. Po prvi predstavitvi dirkalnika Gen2 na avtomobilskem salonu v Ženevi, bo to prvi uradni javni test nove generacije. Poleg tega je Nico Rosberg postal investitor in delničar skupine ABB Formula E.

»Resnično sem navdušen, da bom sedel za volan Gen2 dirkalnika. Vožnja s tem visoko zmogljivim električnim dirkalnikom bo zame pravo doživetje. Prav zanima me, ali imam še zmeraj tisto dirkaško hitrost. Še bolj posebno je to , ker bom to storil doma v Nemčiji. Verjamem v potencial Formule E in zato sem se pridružil tudi kot investitor,« je povedal Rosberg.

Še bolj zanimiva je novica, da bo v šesti sezoni Formule E sodelovalo še več proizvajalcev. V peti sezoni se bo Formuli E pridružil BMW AG, medtem ko se bosta v šesti sezoni pridružila Mercedes-Benz in Porsche. Vsak izmed sodelujočih proizvajalcev bo homologiral svojo pogonsko enoto. To dokazuje, da niso le standardizirani dirkalniki, ki so le »preoblečeni« v barve proizvajalca. Pri Porscheju in Mercedes-Benzu so izjavili, da so veseli, da lahko sodelujejo v seriji, ki ima potencial za prihodnost in potencial za prenos dirkaške tehnologije v civilno uporabo.

V šesti sezoni 2019/20 bo tako kar 12 ekip z dvema dirkalnikoma. In sicer:

 1. Audi Sport
 2. BMW AG
 3. DS (Citroen)
 4. Jaguar Land Rover
 5. Mahindra Racing
 6. Mercedes-Benz
 7. NextEV NIO
 8. Nissan
 9. Penske Autosport
 10. Porsche AG
 11. Venturi Automobiles
 12. Techeetah (kot edina privatna ekipa)

Pred kratkim je ekipa BMW AG opravila prvi test z novim iFE.18 Gen2 dirkalnikom. Namreč BMW zaradi tehničnih težav ni sodeloval na prvem uradnem testiranju, ki je bilo prejšnji mesec. BMW bo v peti sezoni prevzel ekipo Andretti in postal tovarniška ekipa. Prvi test iFE.18, ki je bil na dirkališču BMW dirkalne akademije v Maisachu, je opravil Tom Blomqvist.

Direktor oddelka BMW motorsport Jens Marquardt je izjavil, da je cilj sodelovanja v tej seriji prenos tehnologije iz dirkališča v produkcijo in uporaba le te tehnologije za širše množice.

Drugi uradni test Formule E z Gen2 dirkalniki bo v Calafatu v Španiji od 17. do 19. aprila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija