Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Dirko VN Rima dobil Sam Bird
Prvo dirko VN Rima je dobil dirkač Sam Bird (DS Virgin).
Zoran Habot
14. april 2018 | 19:36:12

Dirka, katero bi lahko dobil Felix Rosenqvist (Mahindra), a jo je po lastni napaki zaradi pregrobe vožnje čez robnike končal predčasno, je bila v zaključni fazi zelo napeta. Še tri kroge pred koncem je kazalo, da se bodo za prvo mesto borili Sam Bird, Mitch Evans (Jaguar) in Lucas di Grassi (Audi). Najkrajše je potegnil Mitch Evans, ki je celo bil ob boku vodilnemu Samu Birdu, a je moral po neuspešni akciji preusmeriti vse moči v varčevanje z energijo. Dirko je končal šele na 9. mestu.

Di Grassi je z fantastično vožnjo v zadnjih krogih z 8. mesta prišel celo do 2. mesta. Za napad na Sama Birda mu je zmanjkalo energije in tudi krogov. Tretje mesto je zasedel Andre Lotterer (Techeetah) pred Danielom Abtom (Audi). Peti je bil  vodilni v skupnem seštevku Jean Eric Verne (Techeetah), ki se je tudi še nekaj krogov pred koncem boril v sredini razpredelnice.

Prvi del dirke je začinil Jose-Maria Lopez (Dragon). Z drznim prehitevanjem Oliverja Turveya (NIO) in Nicka Heidfelda (Mahindra) je oba prisilil, da sta se umaknila in ob tem trčila v ograjo. Za njima sta se pripeljala Luca Filippi (NIO) in Edoardo Mortara (Venturi) in verižno trčila v oba. Heidfeld in Turvey sta kasneje odstopila, Jose-Maria Lopez pa jo je odnesel brez kazni, saj je šlo za dirkaško nesrečo.

Po sedmih dirkah v skupnem seštevku vodi Jean Eric Verne z 119 točkami, pred današnjim zmagovalcem Samom Birdom, ki ima 101 točko. Današnji osmoljenec Felix Rosenqvist je z 82 točkami tretji. Aktualni svetovni prvak Lucas di Grassi je z 39 točkami šele na 8. mestu.

Naslednja dirka bo VN Pariza 28. aprila 2018. Kot zanimivost naj dodamo, da je VN Rima obiskal tudi Filipe Massa in ob tem tvitnil, da upa, da se bo drugo leto sam udeležil te dirke. Že spet eden bivših dirkačev formule 1, ki vidi potencial te serije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija