Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Indycar
Will Power pridirkal 200. zmago ekipi Penske
Ta vikend je bila v seriji Indycar dirka na slovitem dirkališču Indianapolis. To ni slovita različica 500 milj Indianapolisa, ampak gre za klasično dirko po delu ovala in znotraj dirkališča, kjer so pred leti vozili tudi dirke Formule 1.
Zoran Habot
14. maj 2018 | 7:42:51

Kljub temu pa je zmaga Willa Powerja bila zelo čustvena in pomembna za ekipo Penske. Namreč, to je bila kar 200. zmaga te ekipe v tej seriji. Prva zmaga sega v davno leto 1971. Je pa bila to že 20. zmaga te ekipe v Indianapolisu (16 od teh so jih dosegli na 500 milj Indianapolisa). Vodja ekipe Roger Penske, ki je redkobeseden kot kakšen Finec, pa je dodal, da je sedaj čas za 201. zmago oziroma 17. zmago na sloviti dirki 500 milj Indianapolisa.

A to ni bila le pomembna zmaga za Penske. To je bila tudi 33. zmaga za Powerja in kar 30 od vseh svojih zmag je dosegel z ekipo Penske. S tem je na večni lestvici zmagovalcev prehitel Ala Unserja mlajšega in se pomaknil na skupno 8. mesto. Power je po dirki izjavil: »Da lahko vozim za Penske je velika čast. Prav neverjetno je, da sem lahko del zgodovine Penske Racing. Zelo sem hvaležen zato.«

Samo dirko je Power pričel iz prvega štartnega mesta. A ga je kmalu prehitel novinec v tej seriji, Robert Wickens, ki je nato vodil vse do 41. kroga, ko je po postankih v boksih prevzel vodstvo nazaj Power. A ne za dolgo, saj je Wickens bil zelo močan. V 51. krogu se je vodilni v skupnem seštevku, Josef Newgarden zavrtel. Po koncu varnostne faze, je Power pokazal vso mojstrstvo in v prvem ovinku prevzel vodstvo nazaj ter ga do konca dirke ni izpustil iz rok. Wickens je imel nato še veliko opravka s Scottom Dixonom, ki ga je prehitel in si zagotovil 2. mesto. Wickens je končal dirko kot tretji. Četrti je bil Sebastien Bourdais, peti pa ljubljenec občinstva Aleksander Rossi. Po dirki je Power dodal: »Vsak krog je bil kvalifikacijski. To je prvič, da sem moral tako dirkati celo dirko.«

 V skupnem seštevku vodi Josef Newgarden s 178 točkami. Le dve točki manj ima Aleksander Rossi. Tretji je Sebastien Bourdais s 152 točkami. Naslednja dirka bo 27. maja in sicer najpomembnejša dirka sezone – 102 VN 500 milj Indianapolisa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija