Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Tudi Massa prestopil v Formulo E
Brazilec Filipe Massa, ki je lani zaključil aktivno udejstvovanje v kraljevem avtošportu, je podpisal triletno pogodbo za ekipo Venturi Formula – E team.
Zoran Habot
16. maj 2018 | 9:23:09

Brazilec, ki je bil celo za nekaj trenutkov svetovni prvak Formule 1 z ekipo Scuderia Ferrari, je zelo močna okrepitev za eno od 11. moštev v Formuli E. Kot smo že poročali, bo drugo leto ekipo Venturi prevzel nemški HWA, ki je znan kot moštvo z največ prvaki v nemški seriji turnih avtomobilov DTM.

V letu 2018/19 bodo prvo serijo dirkalnikov Formule E nadomestili dirkalniki imenovani Gen2. Prva testiranje le teh so že mimo. Konec maja bo tako Massa, ki je že na prejšnji dirki za VN Rima nakazal, da se pogaja z eno od ekip, upravljal dirkalnik Gen2 Venturi HWA VFE 05. Ob podpisu pogodbe je nasmejani Massa izjavil: »Že nekaj let opazujem to inovativno, naprej usmerjeno dirkalno serijo, ki se eksponentno razvija in širi. Še posebej mi je všeč format dirkaškega vikenda, lokacije dirk in pristen kontakt z navijači. Komaj čakam, da se bom udeležil prvih testiranj, ki bodo konec meseca.«

Gildo Pastor, predsednik Venturi Automobiles in ekipe Venturi, je ob podpisu pogodbe povedal: »Potreboval sem ga, njegove izkušnje, njegovo hitrost in njegovo odprtost. Formula E je izjemno kompleksna glede vožnje in nastavitev. Še bolj kot v drugih disciplinah, je timsko delo med dirkačem in ekipo eden ključnih elementov za uspeh. Filipove 15-letne izkušnje v Formuli 1 bodo zagotovo spodbudne za ekipo. Glede na njegove izkušnje vem, da bo hitro napredoval in obvladoval dirkanje tudi v tej seriji.«

Do konca sezone so še štiri dirke. Boj za svetovnega prvaka je odprt in zelo zanimiv. Ta vikend je na sporedu VN Berlina, kjer bo kot komentator sodeloval še en bivši dirkač Formule 1, David Coulthard.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
dbench
Tale serija pa izredno hitro pridobiva na veljavi.. zavidljiva zasedba voznikov in proizvajalcev, sploh v prihodnjih sezonah, ko se pridružijo še Nismo, BMW, MB in Porsche.
16.5.2018 15:42:22
andrej
brazilec ni bil svetovni prvak v f1 niti sekundo. rezultati dirke so uradni komaj 2 uri po koncu dirke....
16.5.2018 18:00:04
ciko1
Mislim da je pisalo na tv zaslonih da je svetovni prvak dokler ni hamle prišel v cilj.
27.5.2018 14:39:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija