Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Daniel Abt z Audijem dobil VN Berlina
V Nemčiji je na VN Berlina kraljeval Audi Sport Abt Schaeffler. Nemec Daniel Abt je zmagal pred moštvenim kolegom Lucasom Di Grassijem.
Zoran Habot
20. maj 2018 | 17:06:20

45 krogov dolga dirka, ki jo organizirajo na zapuščenem letališču Tempelhof izven Berlina, je prva dirka, kjer je Audi, odkar je vstopil v Formuli E, odnesel maksimalno število točk z dirke. Tretje mesto je zasedel vodilni v skupnem seštevku - Jean Eric Vergne. Vergne se je s tretjim mestom utrdil v skupnem seštevku.

Abt je dirko vodil in nadzoroval kontrolirano. To se je tudi pričakovalo, saj je že na kvalifikacijah pokazal, da so njegove linije najhitrejše. Boj za drugo in tretjo stopničko pa se je začel razpletati, ko je di Grassi prehitel tretjega Vergna. Vergne pred menjavo dirkalnika ni bil najbolj konkurenčen, saj ga je prehitel tudi Sebastien Buemi.

Oliver Turvey, ki je bil na drugem mestu, je zdržal le do 12. kroga, saj je aktualni svetovni prvak di Grassi prehitel tudi njega. Vergne je kmalu zatem prehitel Buemija nazaj in se začel približevati Turveyu na 3. mestu. Slednji je moral upočasniti, saj je zaradi agresivne vožnje imel težave s primanjkovanjem energije. Zato je kot prvi v 22. krogu zavil v bokse na obvezno menjavo dirkalnika. Naslednji krog so sledili še ostali.

Po menjavi dirkalnikov sta Abt in di Grassi ostala na vodilnih pozicijah. Za tretjo stopničko, pa so se udarili Buemi, Vergne in Turvey. Največ znanja in spretnosti je pokazal Vergne, ki je tako ujel še zadnjo stopničko pred Buemijem in Turveyem.

Šesti je bil Mitch Evans z Jaguarjem, pred Samom Birdom z DS Virginom. Osmi je bil Maro Engel. Deveti pa domačin Andre Lotterer, ki je med dirko pridobil največ mest. Deseterico je zaključil Nick Heidfeld z Mahindro.

Med ekipami je na prvem mestu Techeetah, pred Audijem in DS Virginom.  Med dirkači je Vergne s tretjim mestom utrdil svojo premoč, saj je bil njegov najbližji zasledovalcev - Sam Bird šele sedmi. Felix Rosenqvist pa je celo ostal brez točk. Tri dirke pred koncem ima tako Vergne 40 točk prednosti pred Birdom in 76 pred Rosenqvistom. Daniel Abt je sedaj le točko za Švedom na 4. mestu. Teoretično se za naslov borita še peti Buemi, ki ima 82 točk, ter šesti di Grassi, ki ima 76 točk. Čeprav so do konca samo še tri dirke in je na voljo 75 točk, v tej seriji dobi najhitrejši v kvalifikacijah dodatne tri točke v skupnem seštevku, ter dodatno točko, če postavi najhitrejši krog na dirki in seveda dirko konča med dobitniki točk. Tako je teoretično na voljo še = 75 + (3X3) + (3X1) = 87 točk.

Veliko pozornosti pa je požel tudi Nico Rosberg, saj je pred samo dirko odpeljal nekaj demonstracijskih krogov z novo generacijo dirkalnika Gen2. Nico je med dirkanjem s komentarji popestril dogajanje. Seveda je dirkal na polno in zaradi tega na koncu prve ravnine komaj ustavil dirkalnik pred steno. Po dveh krogih je ujel ritem in začel vidno uživati, saj je bilo komentarjev manj, linije pa bolj čiste in časi hitrejši.

Naslednja dirka je 10. junija VN Zuricha v Švici.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Navijac
zelo vesoljski izgled pa še precej široke so... na katerem programu se le-te da spremljat?
20.5.2018 17:31:14
travca
Na you tubu je free stream ampak iskreno, F1 letos v Španiji je bila bolj zanimiva kot katerakoli dirka FE. Meni zadea ni gledljiva pa spremljam vse od Indycar-a do formule 3.
20.5.2018 18:52:09
zhabot
@Navijac: Vsi treningi in kvalifikacije so zastonj na ABB FormulaE Twitter, in Fb računu. Dirke pa so letos v Sloveniji na Eurosportu 1 ali 2. @travca: Res je veliko serij in prav je, da si vsak najde svojo serijo in uživa. Mogoče bo drugo leto še bolj zanimivo, ko bodo dirkalniki močnejši in drugače oblikovani. Pridružil se bo še F. Massa. Čez dve leti pa bo kar 10 tovarniških ekip in predvidoma 2 privatni ekipi.
20.5.2018 19:14:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija