Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E - Švica
Di Grassi dobil Zurich, prvenstvo odprto
Lucas di Grassi je zmagovalec električne dirke v Zurichu, prve dirke v Švici po 60 letih.
Artur Švarc
12. junij 2018 | 9:30:30

Brazilski dirkač Audija je na vrh prišel s petega štartnega mesta in dirko dobil tudi na račun kazni najhitrejšega s kvalifikacij, Evansa in Vergna.

Na začetku 39 krogov dolge dirke je Evans potegnil bolje od Lottererja, potem pa si je privozil dve sekundi prednosti. Prednost se je potem začela topiti, za  njega sta se pripeljala Lotterer in Bird. Di Grassi je na štartu izgubil nekaj mest in se začel prebijati proti vrhu, iz ozadja pa je vodilni v prvenstvu, Vergne, s 17. štartnega mesta kot za šalo prehiteval tekmece.

V 13. krogu je di Grassi prehitel Birda za tretje mesto, aktualni prvak pa je potem čez tri kroge prehitel še Evansa. Krog pred tem je Vergne napadel Rosenqvista za osmo mesto in ga poslal v ograjo in potem se je začela nenavadna kaskada dogodkov.

Rosenqvist se je uspel zapeljati iz zaščitne ograde, a je njegovo poškodovano sprednje krilce odpadlo nekaj ovinkov zatem, ravno ko se je naokoli spet pripeljal Vergne in se zaletel v krilce.

Na celotno stezo je prišel režim rumene zastave in vodilni so šli v bokse na menjavo. Di Grassi je ostal v ospredju, medtem ko je Vergne padel na deveto. Vergne je dobil še en udarec, ko so on, Evans, Lotterer, Lopez in Buemi dobili kazen zaradi prehitre vožnje pri rumeni zastavi. Kazni so dodobra premešale vrstni red. Lotterer je padel na četrto mesto, Evans na peto, Buemi in Lopez sta bila šesti in sedmi, Vergne pa deveti. Di Grassi je potem imel lahko delo do zmage s 7,5 sekunde prednosti pred Birdom, D'Ambrosio pa je bil še eden od srečnežev, ki so profitirali s kaznimi konkurentov in osvojil tretje mesto.

Vergne se je na koncu prebil na deseto mesto, višje pa ni mogel in njegova prednost v prvenstvu pred Birdom je s 40 skopnela na 23. DO konca sta še dve dirki v New Yorku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija