Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Mick Schumacher
Se lahko bori za naslov prvaka?
Mick Schumacher se počasi uveljavlja v F3, kajti po tretji zmagi v prvenstvu je napredoval že na četrto mesto in za vodilnim zaostaja za 36 točk, do konca prvenstva pa je še devet dirk.
Bojan Vrbnjak
28. avgust 2018 | 12:29:32

Dež, neugodni pogoji, spremenljivi pogoji, mokra steza ali pa steza, ki se počasi suši – skratka Schumacher vreme. In to so tudi najboljši pogoji za Micka Schumacherja, sina legendarnega Michaela Schumacherja. V Misanu je mladi Mick slavil svojo tretjo zmago, katero je v nedeljo še začinil s tretjim in petim mestom. Pomemben uspeh, predvsem pa pomembne točke.

Po 21 dirkah – od skupaj 30 – je Schumacher tačas na četrtem mestu z osvojenimi 186 točkami in za Red Bullovim mladim dirkačem Danom Ticktumom zaostaja 36 točk. Torej je še vse mogoče, tudi glede naslova. "Lagal bi, če bi dejal, da ne razmišljam tudi o tem. Ampak tačas je najbolj pomembno, da zbiram pomembne točke. Predvsem pa da končam vse dirke in da se konstantno uvrščam med dobitnike točk." In to mu vedno bolj uspeva, saj je nazadnje sedemkrat zapored osvojil točke prvenstva.

In kaj se je po dokaj skromnem začetku sezone, z nenehnimi vzponi in padci, poleg dobrega dirkalnika spremenilo? Da mu gre sedaj dobro, je po njegovih besedah potrebno pripisati tudi sreči. "Nismo veliko spremenili. Ampak sedaj se nam veliko bolje vse poklopi, tudi okoliščine z umazanim zrakom ali pa čista steza igrajo določeno vlogo. To seveda vse naredi enostavneje. Vesel sem, da lahko pokažemo ves potencial," tako Schumacher, ki še napove: "V vsakem primeru bom še naprej pridno delal na vseh področjih in nikakor ne bom prenehal, da se še naprej učim in izboljšam."

In kaj pravi njegov šef? "Mick opravlja zelo dobro delo in ima sijajen pristop. To je naše tretje skupno leto in medtem se že zelo dobro poznamo. Zelo sem zadovoljen z njegovimi predstavami," tako šef ekipe Prema Rene Rosin. "On je še mladi dirkač in vedno obstajajo področja, v katerih se lahko in moraš izboljšati. Njegove kvalifikacije niso bile tako dobre kot v lanskem letu in na tem smo trdo delali. Sedaj je že veliko boljše. Imamo dobro osnovo in na tej želimo graditi naprej in se izboljšati."

Kar pa se naslova tiče, Rosin ostaja na tleh. Z dirkačema Marcusom Armstrongom (190 točk) in Ralfom Aaronom (183,5) ima že dve žezli v ognju. "Prvih šest dirkačev je zelo tesno skupaj. Gledamo iz dirke v dirko in to govorim tudi našim dirkačem. In na koncu bomo videli, kdo bo povsem na vrhu."        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
duss
Njegov fotr tud ni osvoju nc omembe vrednega pred f1. Tko da v f1 ga bomo videli slej al prej, ze zarad priimka. Sam upam da se ne ponovi Bruno Senna
28.8.2018 18:25:23
hubertfast
Schumacher je že imel nekaj v sebi, saj ga Jordan drugače ne bi vzel kar tako namesto Morena.
28.8.2018 18:40:43
andrej
jordana je izsiljeval, nadlegoval webber... (menedžer schumacherja)
28.8.2018 19:10:05
hubertfast
S čim?
28.8.2018 19:39:39
byrkus
Jordan ga je takrat vzel namesto Gachota, ki je pristal v londonskem zaporu Schumacherju pa je šlo na roko, da je bil takrat na vztrajnostnih dirkah tovarniški voznik Mercedesa, in njegov menedžer Willi Weber je Jordanu obljubil del njegove denarne pogače. Sledilo je tudi nekaj dodatnih obljub - vključno s "poznavanjem steze", katere pa MS od prej nekako sploh ni poznal - in Jordan je pač ponudbo sprejel. Ostalo je pri eni skupni dirki, ostalo pa je kajpak folklora in del zgodovine F1.
28.8.2018 19:47:55
hubertfast
Potem ga ni izsiljeval, kvečjemu podkupil?
28.8.2018 21:37:16
Falcon
kako ga je teu podkupit, če je bil jordan pač...ekipa eddija jordana? ponudba je bila predobra da bi jo spustil, oz izgledala je tako. in bi se izkazala za eddija kot najboljša kupčija. če bi MS ostal pri jordanu
28.8.2018 22:35:51
tadejkrze
Nisem vedu da je bil Webber menedžer od Schumacherja. Pa še dirkala sta skupi en cajt.
29.8.2018 8:22:44
calen
tadejkrze ti se hecaš, ne?
29.8.2018 12:36:22
zoki
Webber (Mark) in Weber (Willi)... dve različni osebi (hint: en b, dva b-ja)
29.8.2018 13:11:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija