Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Rosenqvist bo na prvi dirki zamenjal Wehrleina
Manj kot mesec dni pred pričetkom sezone je Mahindra Racing objavila, da bo na prvi dirki nove sezone namesto Pascala Wehrleina dirkal bivši dirkač te ekipe, Felix Rosenqvist.
Zoran Habot
17. november 2018 | 9:51:13

Težave so nastopile zaradi pogodbenih obveznosti Pascala Wehrleina do bivšega delodajalca -Mercedesa-Benza. Namreč vse obveznosti in prepovedi se zaključijo z 31. 12. 2018. In ker bo prva dirka 5. sezone Formule E sredi decembra 2018, je lahko Wehrlein le testiral nov Gen2 dirkalnik in to s posebnim dovoljenjem.

A vodilni v Mahindra Racing se niso obotavljali in so se hitro dogovorili z novim delodajalcem Rosenqvista - Chip Ganassi Racingom. Šved pa je tudi najboljša rešitev, saj je nov dirkalnik Gen2 vozil  in razvijal na neuradnih predsezonskih testiranjih letos. Rosenqvist je ob tej novici povedal: »To bo zame posebna priložnost, saj prva dirka 5. sezone označuje začetek zanimive nove dobe z Gen2 dirkalnikom.«

Vodja Mahindre Racing, Dilbagh Gill, je izjavil: »Felix je od nekdaj bil in očitno je še del zgodbe Mahindre. Veseli smo, da bomo z njim sodelovali še v Savdski Arabiji. Izjemno je motiviran in ker želimo doseči v novi sezoni najboljše rezultate, bo z nami na prvi dirki.« Istočasno pa je tudi povedal, da se bo januarja pridružil ekipi Nemec Pascal Wehrlein, ki bo skupaj z Jeromom D'Ambrosiom tvoril ekipo za novo sezono.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija