Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   F2 - VN Azerbajdžana – 2. dirka
Latifiju zmaga, Schumacher peti
Williamsov mladič, Nicholas Latifi, je dobil svojo drugo letošnjo dirko, svoje pa je dodal Mick Schumacher, ki je z 19. mesta prišel na 5.
Artur Švarc
28. april 2019 | 12:00:21

Dirko so spet prekinjali varnostni avtomobili, začelo se je že v drugem ovinku. Sean Gelael je uspel najbolje štartati in preiti v vodstvo Correo in Latifijem, takoj zatem pa je Tatiana Calderon priletela v ogrado v drugem ovinku in s sabo popeljala še Boschunga in Deltraza. Po umiku varnostnega avtomobila je Gelael vodil šest krogov, potem pa je imel težave z razporeditvijo zavorne moči in potem hitro izgubljal tla pod nogami. Latifi je najprej prehitel Correo in se potem prebil še pred Gelaela in si ustvaril pet sekund prednosti. Naslednji, ki je začinil dogajanje, je bil Giuliano Alesi, ki je med prehitevanjem Žuja v 10 krogu priletel v ograjo in na progo je spet prišel varnostni avto.

Po umiku je Correa uspešno branil drugo mesto pred Aitkenom, njun dvoboj pa je presenetil Ghiotta na četrtem mestu, ki je treščil v ograjo sredi ovinka in s sabo popeljal še Mazepina in Kinga. Aitken je naredil napako in pre4dse spustil de Vriesa, potem pa smo zaradi Ghiotta spet dobili varnostni avto.

Umikanje treh dirkalnikov je vzelo veliko časa in dirka se je nadaljevala šele pol minute pred iztekom 45 minut, zato smo videli le še dva kroga, v katerih je Latifi obranil pozicijo in se utrdil na prvem mestu v točkovanju.

Correa je za Sauber osvojil fantastično drugo mesto, Aitken pa je na koncu uspel zriniti de Vriesa s tretje stopničke. Za njimi se je z najboljšo uvrstitvijo v F2 izkazal Mick Schumacher, ki je v zadnjem krogu za peto mesto premagal moštvenega kolega Gelaela. Schumacher je dirko začel na 19. mestu. Pred Gelaela sta v zadnjem krogu prišla še Sette Camara in Boccolaci.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija