Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Mick Schumacher
Ne primerjam se z zvezdniki F1
Dirkač F2 Mick Schumacher se ne želi primerjati z nobenim dirkačem F1, toda kljub temu se želi učiti od zvezdnikov kraljevega razreda motošporta.
Bojan Vrbnjak
6. maj 2019 | 12:42:51

F1 je njegov veliki cilj, ki je vse bližje dosegu roke. Mick Schumacher dobro ve, da se mora po osvojitvi naslova v F3 v lanskem letu znova dokazati. V intervjuju za kolege iz Sky Sports F1, je sin Michaela Schumacherja pojasnil: "Pomembno je, da gremo korak po koraku. Tako je bilo do sedaj in F2 naj bi bila zadnji korak pred vstopom v F1." Na vprašanje, ali je F1 njegov cilj, je mladi Nemec odgovoril: "Da, tako je." Mick po štirih dirkah sezone F2 trenutno zaseda deveto mesto.

Zaradi tega se želi kar se da veliko učiti od aktualnih dirkačev F1. A Mick pojasni: "Ne primerjam se z nobenim zvezdnikom F1. Seveda pa je moj veliki vzornik moj oče. To kar je storil, katere korake je sprejel in kar je počel drugače kot ostali, to je zame nekaj, iz česar želim izvleči nauk in se učiti. Seveda pa v F1 obstajajo mnogi talentirani dirkači. To mora biti tako, saj drugače ne bi bili tukaj. In vedno je dobro, da se pogovarjaš z nekom in poskušaš kar se da veliko od njega naučiti."

Svoj prvi test F1 ima Mick že za seboj. V Bahrajnu je najprej testiral z novim Ferrarijem (Saj od letos naprej spada v njihovo akademijo mladih dirkačev), drugi dan pa je sedel še v dirkalniku ekipe Alfa Romeo. A kljub temu se mladi Nemec povsem osredotoča na svoje delo v F2 za ekipo Prema.

"Zelo sem srečen, da lahko z ekipo Prema nastopam v prvenstvu F2, kajti nekako imam občutek, da je delo z gumami tukaj nekoliko bolj kočljivo kot je to v F1. Gume se obrabljajo hitreje in ker v F2 nimamo grelnikov gum, dirko pričnemo s hladnimi gumami. To je zelo dobra priprava za F1, zaradi česar sem zelo hvaležen, da lahko nastopim v tej seriji," še zaključi mladi Mick.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija