Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   F2
Komisarji priznali napako
Komisarji F2 so po dirki priznali, da so več kot polovico dirkačev po reštartu napačno razvrstili v krog zaostanka.
Artur Švarc
25. maj 2019 | 14:30:19

Ko je Mick Schumacher zavrtel Tatjano Calderon na polovici včerajšnje dirke in sta zaprla progo, so komisarji pokazali rdečo zastavo.

Ko so v boksih sestavljali vrstni red za ponoven štart za varnostnim avtomobilom, dirkači, ki so obtičali za Schumacherjem, niso dobili priložnosti, da bi se za varnostnim avtomobilom vrnili v isti krog.

Komisarji tega pravila, ki to omogoča, niso upoštevali in tako je nastala nenavadna situacija, da nihče od devetega mesta naprej ni mogel napredovati. Komisarji med dirko niso našli načina, kako bi te dirkače uvrstili v isti krog kot prvih osem, zato so rezultate pustili kot so.

Tak razplet je pričakoval tudi zmagovalec Nyck de Vries in že v boksih zamenjal gume, saj je pričakoval, da bo potem v zaključku dirke ob obveznem postanku izgubil vodstvo z dirkači od devetega mesta naprej, ki pa so bili zaradi napake krog zadaj.

Tudi Nicholas Latifi je povedal, da je dirkal povsem na limitu, da bi se prebil v prvo osmerico, kar pa potem ni bilo mogoče, ker ni bil več v istem krogu.

Za nameček so diskvalificirali še Ghiotta, pri katerem njegovi mehaniki med prekinitvijo niso uporabili homologiranih dvigalk. Tako je na stopničke prišel Sette Camara, Hubert pa bo zaradi skoka na osmo mesto današnjo dirko začel s pole positiona.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija