Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Indy 500
Po več kot stoletju spet zmaga Francoza
Simon Pagenaud je v epskem dvoboju z Rossijem v zadnjih krogih zadržal vodstvo in Franciji priboril prvo zmago na slovitem ovalu po 1914.
Artur Švarc
26. maj 2019 | 22:10:12

Pagenaud, ki je bil najhitrejši že na kvalifikacijah, je večino dirke vodil in imel pod nadzorom Rossija in bližnje zasledovalce. V drugi polovici dirke je prepustil vodstvo moštvenemu kolegu Newgardnerju, potem pa sta z Rossijem ostala edina kandidata za zmago. Rossi je med predzadnjim postankom obtičal s težavami pri dolivanju goriva, potem pa se je Američan snel z verige in prehitel Pagenauda. 20 krogov pred koncem je v ozadju počilo in dirka je bila prekinjena z rdečo zastavo. Graham Rahal je po spodnji strani prehiteval Bourdaisa, ki mu ni pustil dovolj prostora in oba sta končala v steni tretjega ovinka, za njima pa še trije drugi.

Po prekinitvi je ostalo dobrih 15 krogov, ko sta se Pagenaud in Rossi izmenjevala v vodstvu. Z umikanjem z idealne linije je Pagenaud skušal odrezati Rossija iz zavetrja in ga tri kroge pred koncem vendarle spustil predse, krog pozneje pa je močnejši Chevroletov motor pomenil dovolj, da je Rossi tudi na predzadnji ravnini z vijuganjem odrezal dovolj zavetrja Rossiju, da ta ni več mogel mimo.

Tretje mesto je zasedel Takuma Sato, četrti je bil Newgarden, peti pa Power.

Posted by
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
po 50 krogih sem moral stran, ampak do takrat je tip dominiral tako da je verjetno zasluženo zmagal saj je bil enostavno najhitrejši
27.5.2019 17:47:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija