Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   WEC
Sprememba pravil v korist hiperšportnikov
Kot je bilo pričakovati, je ACO potrdil spremembo pravil za sezono 2020/2021.
Artur Švarc
14. junij 2019 | 14:08:26

Pred 24 ur LeMansa so šefi WEC sporočili, da so dodelali pravila, ki bodo omogočali tako specializirane prototipe kot dirkalnike na osnovi hiperšportnikov, edini pogoj je, da jih v 20 letih izdelajo vsaj 20.

Predsednik FIA, Jean Todt, je povedal, da so bila pravila sestavljena v sodelovanju s FIA, ACO, proizvajalci in ekipami in omogočajo stabilno platformo za daljše obdobje in tudi precejšnje znižanje stroškov.

Na kratko, za razred, ki bo nadomestil LMP1, sledi - teža je zmanjšana na 1100 kilogramov, moč pa na 750 KM, kar bo pomenilo 3 minute in pol na krog v Le Mansu. Hibridni pogon ni obvezen, če pa bo, pa njegov del ne sme presegati 270 KM. Celotno razmerje bo nadzorovano in ga bodo po potrebi med sezono prilagajali, da ne bi prišlo do premoči hibridov. Prav tako bodo vpeljane določene omejitve na hibridni pogon spredaj, da ne bi prihajalo do premoči štirikolesnega pogona proti dvokolesnim.

Pravila za motor omogočajo namenski motor ali dodelavo iz serijskega. Pri oblikovanju in dizajnu hiper športnikov so proste roke, dokler ni vprašljiva varnost.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija