Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   24 ur Le Mansa
Zmaga in naslov za Alonsa, Nakadžimo in Buemija
Posadka Alonso, Nakadžima in Buemi je osvojila še drugo dirko 24 ur Le Mansa v super sezoni 2018 / 2019.
Artur Švarc
16. junij 2019 | 15:29:08

A še uro pred koncem je kazalo na zmago Toyote #7. 62 minut pred koncem je Lopez upočasnil med šikanama Mulsanne in kot je kazalo, je Toyota obtičala v tretji prestavi. TO je pomenilo počasno vožnjo do boksov. Pri Toyoti so potrdili, da je senzor pokazal, da je spustila sprednja desna guma, ki so jo zamenjali, v resnici pa je bila problematična zadnja desna, zato je moral Lopez krog pozneje še enkrat v bokse. Po tem Lopez ni več uspel uloviti Toyote #8, katere dirkači so osvojili tudi naslov.

V začetnih urah je Toyota #7 že nabrala več kot minuto prednosti pred #8. varnostni avto v sedmi uri dirke pa je pripeljal Toyoto #8 na vrh. Nakadžima je med upočasnitvijo in rahlim dežjem menjal gume, Lopez v #7 pa že krog pozneje, saj je računal, da bo dež močnejši, vendar se je do takrat nebo že umirilo. Novi varnostni avto po trčenju Rebelliona #3 z Laurentom je Lopezu omogočil, da je dohitel Nakadžimo in ga potem tudi prehitel. Tesen dvoboj obeh Toyot je pripeljal do napake Lopeza in omogočil novo vodstvo Nakadžime.

Boj se je nadaljeval tudi po menjavi med Conwayem in Buemijem, a na polovici dirke je Toyota #7 že imela občutnejšo prednost.

Ostali LMP1 dirkalniki niso bili kos Toyotam, razen Menzesa, ki je z Rebellionom #3 v prvem krogu na štartu prehitel Buemija. Tretje mesto in najboljše med ostalimi je za SMP #11 pripeljal Stoffel Vandoorne, njegov zaostanek pa je bil šest krogov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
če pa to niso namerno naredili samo da alonso zmaga pol pa ne vem no
16.6.2019 20:02:51
matt0
data on the #7 car indicated a puncture and José pitted to replace the tyre. A sensor issue resulted in the wrong tyre being identified, meaning José left the pits still with a deflating tyre. Zakaj sploh vozijo dva avta na dirke?
16.6.2019 22:41:07
delfy
@andrej, se strinjam
16.6.2019 23:02:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija