Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   F2 - Francija - Glavna dirka
De Vries z zmago na vrh točkovanja
Nyck De Vries je odpeljal fenomenalno sobotno dirko formule 2 na Paul Ricardu.
Artur Švarc
22. junij 2019 | 19:26:55

Dirkač ART-ja je na štartu s četrtega mesta do prvega ovinka prišel v vodstvo in prehitel Sette Camaro, ki je slabo štartal. A po nekaj sekundah dirke se je že začela drama. Sean Gelael je zletel s steze in med vračanjem čez robnik poletel naravnost v moštvenega kolega Micka Schumacherja, ki se je na štartu z osmega prebil na sedmo mesto.

Na stezi je veljal virtualni varnostni avto, medtem pa je na stezi obstal Boccolacci in dirka je bila prekinjena. Ko se je dirka ponovno začela, se je večina dirkačev znebila mehkih gum do desetega kroga. De Vries je ostal na progi krog več od Aitkena in po menjavi izgubil vodstvo. Na hladnih gumah je v osmem ovinku prehitel Aitkena, medetm pa smo gledali izjemno vožnjo Ghiotta. Ta je štartal kot 14. na trdih gumah in profitiral zaradi rdeče zastave in odstopov ter posledično vodil večino dirke.

10 krogov pred koncem je obul mehke gume in se vrnil na peto mesto, potem pa je imel težave z volanom in ni mogel napredovati, kljub mehkejšim gumam. Potem je dobil še pet sekund kazni za prehitro vožnjo v boksih in po trčenju s Correo je Italijan ostal brez uvrstitve.

Tako je pet krogov pred koncem spet sledila faza virtualnega varnostnega avtomobila, De Vries pa je obdržal svojih 8 sekund prednosti in jih pretvoril v svojo tretjo zmago letos. Aitken, ki je bil večino dirke drugi, je v zadnjem krogu izgubil proti Sette Camari. Četrti je bil Žu, peti pa Latifi, ki je tudi izgubil vodstvo v skupnem točkovanju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija