Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   F2 – VN Avstrije – sprint dirka
Zmaga Sette Camare, Schumacher z 18. pod stopničke.
McLarnov mladič Sergio Sette Camara je osvojil svojo prvo zmago v F2 po 2017, Mick Schumacher pa je z 18. Mesta za malo ostal brez stopničk.
Artur Švarc
30. junij 2019 | 13:59:02

S prvega mesta je dirko povedel Jordan King, že v prvem krogu pa je bilo kar nekaj drenjanja, pri čemer jo je najslabše odnesel Žu, ki je zapeljal na široko in perpustil tretje mesto de Vriesu. Nizozemec je v tretjem krogu prevzel vodstvo, a se mu je krog pozeneje aktiviral omejevalnik hitrosti za bokse in je padel na peto mesto. Preostali štirje so se krog zatem udarili za vodstvo in v četrtem ovinku je v vodstvo prišel Sette Camara pred Deletrazom, Žujem in Ghiottom.

Četverica je ostala na prvih mestih vse do 20. kroga, ko je Deletraz na koncu ciljne ravnine izgubil zadek in se zavrtel v zaščitne gume. Pozneje je povedal, da so mu odpovedale zavore.

Potem se je začela faza varnostnega avtomobila in tri kroge pozneje je Sette Camara po reštartu naredil 1,5 sekunde razlike, ki so zadostovale, da je proti koncu ostal pred Ghiottom, tretje mesto pa je osvojil De Vries. Ghiotto se tako vrnil v boj za naslov prvaka po včerajšnjem drugem mestu je uspeh ponovil tudi danes.

A iz ozadja je že prihajal brzovlak Schumacher. Kaj je sin sedemkratnega svetovnega prvaka jedel za zajtrk, lahko le ugibamo. Mladincu je uspel senzacionalen pohod iz ozadja, štartal je kot 18., potem ko je včeraj obtičal zaradi okvare že v krogu za ogrevanje.

Nemec se je prebil vse do petega mesta in potem po reštartu dirke po varnostnem avtomobilu prehitel še Žuja, zadnja dva kroga pa je dihal za vrat de Vriesu, a je Nizozemec odlično branil prostor in Schumacherju preprečil prve stopničke. Mick Schumacher je tako po sedmih dirkah suše in smole spet prišel do točk in svoje najboljše uvrstitve v F2.

Medtem je Žu še naprej izgubljal tla pod gumami in padel vse do osmega mesta. Peti je  bil Macušita, mesto pred Latifijem.

F2 bo na sporedu spet že čez dva tedna v Silverstonu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija