Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Goodwood je slavil Michaela Schumacherja
Damon Hill v dirkalniku Schumija
S čustveno ceremonijo so se v nedeljo na festivalu hitrosti v Goodwoodu spomnili 50. rojstnega dne Michaela Schumacherja.
Bojan Vrbnjak
10. julij 2019 | 10:43:50

Po dveh sončnih dneh se je v nedeljo popoldan na festivalu Goodwood Festival of Speed pojavil dež. Kazalo je, kot da bi se nebo želelo zjokati, da ta, ki je bil v središču pozornosti, iz znanih razlogov ni mogel biti prisoten. Seveda govorimo o Michaelu Schumacherju.

V počastitev njegovega 50. rojstnega dne, ki ga je sedemkratni svetovni prvak slavil na začetku januarja, se je Schumacher znašel v središču tega znamenitega festivala hitrosti v Veliki Britaniji. Že v četrtek so lahko navijači in gledalci občudovali številne dirkalnike.

Vsi ti dirkalniki so se v nedeljo popoldan znašli na čustveni ceremoniji pred hišo Goodwood. V spomin na Schumacherja so se v Goodwoodu pojavili številni njegovi spremljevalci. Prisotni sta bili tudi njegova soproga Corinna ter dolgoletna menedžerka Sabine Kehm.

Prisotni so bili tudi protagonisti iz sveta F1, kot Jean Todt, Ross Brawn in Luca di Montezemolo, katerih imena so povezana s kariero Michaela Schumacherja. Prav tako pa nista manjkala tudi njegova največja tekmeca Damon Hill in Mika Hakkinen. In Hilla je doletela prav posebna čast. Na željo družine Schumacher, je svetovni prvak iz leta 1996 upravljal dirkalnik Benetton B194, s katerim je Schumacher leta 1994 v kontroverznem dvoboju na dirki v Adelaidi premagal Hilla.

"Vsak dirkač na njegovem nivoju mora imeti naravni talent. Lahko še tako trdo delaš, vendar pa če ti ni podarjen ta naravni talent, ti ne bo uspelo," meni Brawn. "Če povežeš ta dar s pristopom, zavzetostjo in karakterjem, lahko govorimo, da je bil veliki katalizator za vsako ekipo, za katero je nastopal. Imel je enostavno vse in brez pretiravanja lahko povem, da je postavil nova merila."   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Soling
Nisem Šumijev pristaš, a šoferskih sposobnosti mu ni bilo za oporekati. Če pa je vozil najhitrejše dirkalnike je pa še večja odlika, da je bil prepoznan in cenjen. Teh lastnosti Alonso ni nikoli imel. Prepoznan in cenjen, zato je ostal brez, zanj željenega bolida.
10.7.2019 13:15:50
ripmork
Lep poklon prvaku. @Soling: Glavni lastnosti, ki sta Alonsu manjkali sta bila Brawn in Todt.
10.7.2019 15:06:13
James87
@ripmork z malo manj arogance bi Alonso imel Todta, tako da Alonsa je v vecini pokopal njegov ego😉
10.7.2019 16:45:37
hubertfast
Mislim, da je Alonsa takrat McLaren že prej kupil oziroma je bil Ferrari prepozen. Sicer je pa Ferrari tudi Kimija kupil še ko je fural Schumi.
10.7.2019 19:36:33

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija