Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E – Saudova Arabija
Sims na drugi dirki sezone privozil zmago BMW-ju
Alexsander Sims je dominiral vso dirko od štarta do cilja in si tako privozil svojo prvo zmago v Formuli E. Dirko so začinile številne kazni med dirko in po dirki.
Zoran Habot
24. november 2019 | 15:41:40

Anglež Sims je bil najboljši že na kvalifikacijah in niti dve fazi varnostnega avtomobila nista preprečili, da ne bi zmagal. Prvič je varnostni avtomobil pripeljal na progo zaradi nesreče med zmagovalcem prve dirke Birdom (Virgin) in Evansom (Jaguar). Drugič pa je na progo zapeljal zaradi nesreče Frijnsa (Virgin).

Ob koncu druge faze varnostnega avtomobila je takrat tretje uvrščeni Guenther (BMW) napadel drugega di Grassija (Audi) in ga tudi prehitel. Kazalo je na dvojne stopničke za BMW. A po dirki so komisarji ugotovili, da je Guenther kršil pravila, saj je prehiteval pred črto umika varnostnega avtomobila, ki se nahaja za vhodom v bokse in pred štartno ciljno črto. Zato so mu dodelili kazen vožnje skozi bokse, a ker se je dirka končala, so mu pripisali 24 sekund kazni. Zato je Guenther dirko namesto na 2. mestu, končal na 11. mestu. Enako kazen je dobil tudi de Vries (Mercedes), ki je zato dirko končal zunaj dobitnikov točk.

Drugo mesto je tako osvojil di Grassi, tretji pa je bil Vandoorne (Mercedes), ki se je na stopničke povzpel iz 11. štartnega mesta. Četrti je dirko končal Mortara (ROKiT Venturi). Za njim so se uvrstili Rowland (Nissan), Abt (Audi) in Calado (Jaguar). Solidno vožnjo je prikazal tudi Vergne (DS Techeetah), ki se je povzpel iz zadnjega štartnega mesta na 8. mesto.

Lanski zmagovalec da Costa (DS Techeetah) je imel veliko smole, saj je dirko začel odlično, a se je v boju za drugo mesto zapletel z Buemijem (Nissan) ter dirko končal na 10. mestu. Pred njim je na 9. mestu ciljno črto prečkal Hartley (Geox Dragon).

Po dirki so diskvalificirali Turveya (NIO 333), saj je porabil 0,06 kW preveč energije. Pravilnik Formule E dovoljuje maksimalno porabo 40 kW na dirko.

Po prvem dirkaškem vikendu vodi v prvenstvu dirkačev Sims (35 točk) pred Vandoornom (30 točk) in Birdom (26 točk). Med konstruktorji pa je na prvem mestu Mercedes (38 točk), drugi je Virgin (36 točk), tretji pa BMW (35 točk). Naslednja dirka bo 18. januarja 2020 v Santiagu v Čilu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija