Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   F2
Correa je razložil, zakaj se ni mogel izogniti Hubertu
Tri mesece bo minilo od tragične nesreče v Spaju in Juan Manuel Correa, ki je bil v trčenju z Anthoineom Hubertom hudo poškodvan, dobro okreva.
Artur Švarc
25. november 2019 | 6:48:46

Correa je v Hubertov dirkalnik priletel na izhodu iz Raidillona, potem ko je Huberta odbilo od zaščitnih gum. Nesreča se je zgodila le nekaj trenutkov po tem, ko je v istem mestu zletel s steze Giuliano Alesi.

»Ko sem šel mimo Eau Rougea, sem zapeljal na ostanke z Alesijevega dirkalnika, ki so privzdignili sprednja kolesa. Zato sem šel naravnost in z obilico smole priletel naravnost v Hubertov dirkalnik.«

»Veliko sem o tem govoril s FIA. Šlo je za nesrečo z ekstremno veliko smole, dolga serija dogodkov pa je pripeljala do tragedije, vpletenih je bilo pet dirkalnikov.«

»Kar pravim zdaj, je enako kot v poročilu FIA. A nobena preiskava ne bo spremenila, da me čaka zelo težka prihodnost.«

Correa je dodal, da je bila izmerjena sila pri trku 70G. Sam je utrpel večkratni zlom desne noge in rehabilitacija bo trajala več kot leto dni.

»Na žalost verjetno ne bom nikoli več hodil kot sem prej, a se bom boril zato, da bom še vedno lahko stopil na plin.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija