Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Formula E od naslednje sezone z uradnim statusom svetovnega prvenstva
Formula E se naslednjo sezono pridružuje Formuli 1, vzdržljivostnemu prvenstvu WEC, WRC in WRC Rallycrossu, saj bo dobila status FIA svetovnega prvenstva.
Zoran Habot
5. december 2019 | 6:35:33

FIA bo to sredo ratificirala pogodbo o novem statusu Formule E, saj je serija v preteklih petih letih in sedanjemu šestemu letu izpolnila vse kriterije. Namreč v skladu s pravilnikom FIA lahko status svetovnega prvenstva lahko pridobi tista serija, kjer sodelujejo vsaj štirje različni proizvajalci oziroma avtomobilske znamke. Z novim uradnim nazivom ABB FIA Formula E Championship se bodo povečali tudi komercialni stroški, tehnične zahteve in športna pravila.

»Ustvarjanje in razvoj formule E sta bili velika pustolovščina. Ponosen sem, da smo potrdili status svetovnega prvenstva FIA tudi tej seriji. V kratkem časovnem okviru se je serija izkazala kot pomembna za avtomobilsko industrijo. V seriji je sedaj že deset različnih proizvajalcev. Zavzetost in strokovnost teh proizvajalcev in njihovih ekip se odraža v vedno večji kakovosti serije. Formula E od svoje prve dirke v Pekingu leta 2014 dokazuje, da je koncept vrhunskih električnih dirk prava pot,« je dejal predsednik FIA Jean Todt ob podpisu pogodbe s predsednikom Formule E Alejandrom Agagom.

Alejandro Agag je po podpisu dejal: »Vedno je bila naša ambicija, da nekega dne postanemo svetovno prvenstvo FIA. Dodelitev statusa svetovnega prvaka FIA dodaja večjo verodostojnost in vrednost našemu delu. Ta pogodba uvršča Formulo E v najvišjo raven mednarodnih dirk.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija