Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   12 ur Gulfa
Rossi zmagal s Ferrarijem 488 v razredu PRO-Am
Valentino Rossi je skupaj s svojim bratom Luco Marinijem in prijateljem Alessio Saluccijem – Uccijem, zmagal v razredu PRO-Am na vztrajnostni dirki 12 ur Gulfa v Yas Marini v Abu Dabiju. Skupno je ekipa Monster VR46 Kessel zasedla odlično tretje mesto.
Zoran Habot
16. december 2019 | 6:51:53

To je bila že deveta vztrajnostna dirka v Abu Dabiju, katere posebnost je, da se deli v dva dela. Vsak del dirke traja 6 ur z vmesnim dvournim obveznim premorom. Prvi del dirke se vozi podnevi, drugi del dirke pa ponoči.

Rossi, katerega Ferrari 488 GT3 je bil obarvan v njegove rumeno modre odtenke in z znamenito številko 46, ni dirkal v najmočnejšem razredu. S svojim znanjem in podporo ekipe je na koncu dirko končal na skupno tretjem mestu in to kljub težavam z dirkalnikom in kazni, ki so si jo prislužili Rossi, ker je med prehitevanjem nepravilno zapustil progo. To je ekipo stalo dodatnih 5 sekund, ki so jih po dirki pripisali doseženemu času. Tudi težave z dirkalnikom je imel prav Rossi. Elektronska napaka je prekinila dobavo goriva, a je Italijan nato s pomočjo navodil ekipe uspel zagnati dirkalnik in ga pripeljati v boks, kjer so napako odpravili in ekipa z Rossijem na čelu je lahko dirko normalno nadaljevala.

Prvo in drugo mesto na dirki sta si zagotovila Audija R8 GT3. Zmagali so Christopher Mies, Dries Vanthoor in Rinat Salikow. Drugo mesto so si zagotovili Nick Foster, Mattia Drudi in Murod Sultanjov. Oba dirkalnika je pripravila ekipa Attempto Racing, ki si je tako zagotovila dvojno zmago.

Letos je poleg Rossija dirkal tudi upokojeni MotoGP dirkač Loris Capirossi. Slednji je dirkal v drugem razredu, a tudi s Ferrarijem ekipe Kessel in s svojo znamenito številko 65.  Na štartu je bilo 30 dirkalnikov, ki so bili razdeljeni v sedem razredov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija