Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   DTM
Aston Martin izstopil iz DTM
R-Motorsport Aston Martin se je po samo eni sezoni v DTM odločil, da v prvenstvu ne bo več sodeloval.
Artur Švarc HB Press
24. januar 2020 | 16:10:35

R-Motorsport se je DTM pridružil v 2019 s štirimi Vantagesi in nadomestil izrapznjeno mesto Mercedesa. A švicarska ekipa z Aston Martinovo licenco ni uspela držati koraka s tovarniškima ekipama Audija in BMW-ja in niti enkrat ni pripeljala avto med prvih pet.

Že po koncu lanske sezone so prodali avtomobile, prav tako so se razšli z motornim dobaviteljem HWA, zato je obstajala možnost, da bi prvenstvo letos nadaljevali z BMW-jevimi motorji, a so se zdaj odločili, da se odpovejo 2020.

Šef ekipe Florian Kamelger je povedal: »Ocena našega motošprtnega progama je pokazala, da imamo za prihodnost nove prioritete in da DTM ni del njih.«

To pomeni, da je na štartni vrsti ostalo le 14 dirkalnikov in da imamo prvič po 2011, preden se je pridružil BMW, spet le dva proizvajalca.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
To pa ni dobro za serijo. Preveč se fokusira sama nase, pomoje zato tudi ne zanimajo preveč japoncev, čeprav Berger forsira na vse kriplje. Berger out!
25.1.2020 9:11:47
Blanchimont
To zna bit znak da se focus preusmerja v F1
21.2.2020 15:55:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija