Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Formula E za dva meseca na hladno
Vodilni pri ABB Formula E so se zaradi koronavirusa odločili, da za dva meseca prekinejo vse aktivnosti in dejavnosti.
Zoran Habot
13. marec 2020 | 10:23:09

Do nadaljnjega so po odpovedi treh dirk (VN Sanje - Kitajska, VN Rima - Italija, VN Džakarte -Indonezija), odpovedali VN Pariza (Francija) in VN Seula (Južna Koreja). V Izjavi za javnost so zapisali: »Odločitev o začasni zamrznitvi dirk v mestih je bila sprejeta kot najbolj smiseln ukrep, saj se koronavirus še naprej širi in je Svetovna zdravstvena organizacija uradno razglasila pandemijo. Ker je zdravje zaposlenih, gledalcev in celotnega prvenstva glavna prednostna naloga, so bili sprejeti vsi potrebni ukrepi, ki omejijo vse dejavnosti v zadanem časovnem okviru.«

Da bi skrajšali časovno obdobje in da bi navijači bili čim bolj na tekočem, so predstavili t.i. sistem zastav, ki ga poznamo iz dirk. Dirke v marcu in aprilu so bile razvrščene pod rdečo zastavo in zagotovo ne bodo potekale po prvotnem urniku. Dirke v maju so trenutno označene z rumeno zastavo in so odvisne od razvoja pandemije. Dirke od junija dalje pa z zeleno zastavo. Hkrati so predstavili rezervno dirkališče in sicer Ricardo Tormo v Valenciji, katero bodo uporabili, če bi zaradi težav z organizacijo katero izmed mest moralo dirko odpovedati.

Naslednja dirka bi naj bila po trenutnem koledarju 21. junija VN Berlina v Nemčiji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija