Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Serija W
Serije W letos ne bo
Številni razredi motošporta bodo začeli letošnjo sezono z zamikom v prihodnjih tednih, nekateri pa bodo letošnjo sezono odpovedali. Med njimi je tudi ženska serija Formule 1. Zanjo se bo sezona začela šele v letu 2021.
Ursa Prosenjak
4. junij 2020 | 22:12:22

Zaradi odpovedi letošnje sezone pa organizatorji upajo, da bo prihodnje leto tekmovanje še boljše. Že zdaj so napovedali visokoleteče načrte z vsaj dvema dirkama ob vikendih Formule 1. To naj bi se zgodilo v Austinu v ZDA in v Mexico Cityju v Mehiki.

»Odločitev je bila težka, toda neizbežna. Z njo smo končali negotovost naših načrtov za letošnje leto in se bomo lahko osredotočili na sezono 2021, ko bomo naš program še izboljšali,« je povedala direktorica W serije Catherine Bond Muir.

Vendar pa do takrat ne bodo mirovali. Esports liga ženske serije se začne 11. junija, prenašali pa jo bodo v živo na spletu. Na novico se je odzval tudi Ross Brawn, ki je sporočil, da je razočaran, da pa se veseli sezone 2021.

»W serija je imela izjemen vpliv na svet motošporta in veselili smo se, da se nam bo letos pridružila. Vsi smo razočarani, da so se zaradi pandemije načrti spremenili, vendar upamo na najboljše in se veselimo prihodnjega leta.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis1304
Serija W je ženska Formula 3 glede na to, da vozijo F3 avto z slabšim motorjem.
5.6.2020 7:51:33

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija