Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Audi zapušča električno serijo
Zadnja ekipa, od katere bi pričakovali, da bo zapustila Formulo E, je Audi in prav to se bo zgodilo po naslednji sezoni. Audi se bo posvetil drugim serijam.
Artur Švarc
1. december 2020 | 8:56:50

Audi je prve tri sezone deloval kot tehnična podpora ekipe Abt, od 2017 naprej pa je prevzel vajeti v svoje roke. Do zdaj so osvojili 12 zmag, od tega 10 z Di Grassijem in dve z Danielom Abtom in 2017-2018 osvojili naslov konstruktorskega prvaka.

Pa naslednji sezoni se bo Audi poslovil kot ekipa in bo le še dobavitelj pogonskega sklopa do konca 2022, morda tudi naprej.

Alan McNish, šef Audijeve ekipe v Formuli E, je povedal: “Po sedmi sezoni se bo Audi poslovil in prenehal nastopati v seriji, bomo pa še naprej podpirali naše ekipe tudi v osmi sezoni, z dobavo pogonskega sklopa.”

Audi odhaja, da bi se posvetil ponovni vrnitvi na 24 ur Le Mansa, kjer so nastopanje z R18 zaključili 2016. Audi je tudi najuspešnejši proizvajalec na tej sloviti dirki – med 2000 in 2014 so pobrali 13 zmag.

2023 se bodo tako vrnili v WEC in tudi IMSA. Po pravilniku LMDh bo Audi ponujal dirkalnike, v projektu pa sodelujejo tudi Williams in Bosch.

In ne samo to, poleg vzdžljivostnih dirk se Audi 2022 vrača tudi na Dakar z inovativnim električnim dirkalnikom.

Audijev odhod iz serije je presenetljiv, saj je samo nekaj dni prej Mahindra Racing objavil zavezo triletnega sodelovanja s tretjo generacijo dirkalnikov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Pomembno je, da bo dobavitelj pogonskega sklopa...če ima svojo moštvo je pa že druga zadeva.
1.12.2020 9:23:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija