Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   GTWC Europe
Aitken skoraj po poti Huberta
Ta vikend je potekala tudi 24 urna dirka v Spaju, kjer je rezervni voznik Williamsa, Jack Aitken, utrpel hude poškodbe v nesreči, ki je spominjala na nesrečno dirko izpred dveh let v F2.
Artur Švarc
3. avgust 2021 | 10:32:00

Aitken je vozil Huracana ekipe Emil Frey in je bil v začetni uri dirke vpleten v množično trčenje 24-urne dirke prvenstva GTWC Europe. Aitkenov dirkalnik je priletel v gume na levi strani in se zavrtel na sredo steze, potem pa je vanj udaril moštveni kolega Franck Perera in Kevin Estre s Porschejem. Aitken, dirkač britansko-korejskega porekla, je utrpel zlom vretenca, ključnice in udarnine pljuč. Vseeno je bil prepeljan v bolnišnico v stabilnem stanju in bo v nekaj dneh odpuščen iz bolnišnice v Liegu.

Po dirki, ki jo je sicer zaznamovalo precej dežja in posledično vrtenj in nesreč, so mnogi dirkači zahtevali, da se nevarni ovinek predela. V njem je pred dvema letoma življenje izgubil Anthoine Hubert. Na srečo so hitrosti dirkalnikov GT občutno nižje, pa tudi kovinska kletka in več prostora okoli dirkača so zmanjšali možnost tragedije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
v10power
Ja, dajmo naredit šikano na sredini Eau rougea. Mislim wtf.
3.8.2021 12:34:27
Aichi
Ne, ampak je treba razširt, da se ne bojo odbijali nazaj na stezo, izletna cona 10 m tud levo
3.8.2021 14:30:10
dbench
Pravzaprav je kar presenetljivo, da po tisti nesreči Huberta ni bilo nekih ukrepov. Roko na srce, zid je res preblizu.
3.8.2021 14:50:11
neobremenjen
Tam v Radilionu je težava, da je na levi strani ob stezi nasip, po nasipu gre lokalna cesta pa še neka hiša stoji tam. Bi bilo treba kar konkretno tam predelat okolico, da bi dobili kak meter izletne cone več...
10.8.2021 7:47:28
Grozny
Očitna voznikova napaka! Če nimajo jajc vozit na puno, pa naj dvignejo nogo z gasa. Pa bo varneje speljal ovinek....
20.8.2021 14:18:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija