Po rožnati preprogi med navijače

VN Madžarske
Po rožnati preprogi med navijače
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.07.2023 15:00

Čas pred zgodnje popoldanskim prvim petkovim treningom smo izkoristili za sprehod med navijači.

Urša Prosenjak

Med jutranjo vožnjo iz centra Budimpešte proti Hungaroringu smo ob cesti opazili kar nekaj navdušenih navijačev, ki so z različnimi transparenti pozdravljali svoje heroje v upanju, da se bodo mimo pripeljali dirkači in bodo lahko za hip od blizu uzrli Charlesa Leclerca, Lewisa Hamiltona ali Maxa Verstappna.  Nekateri med njimi namenijo precejšen del dirkaškega vikenda prav temu. Mlada Ferrarijeva navijačica je denimo z doma narejenim plakatom spraševala: Charles, kdaj boš zmagal zame? In čeprav se največ obiskovalcev vendarle zbere šele v nedeljo, pa so najbolj navdušeni tu že v petek.

Ker so vremenoslovci napovedali poslabšanje vremena v popoldanskih urah, smo se pred tem iz prostora, namenjenega novinarjem, odpravili na tribune med navijače. Pot do tja nas je vodila skozi paddock in po rožnati preprogi mimo prostora za VIP obiskovalce do mostička čez stezo in nazadnje po neskončnih stopnicah gor in dol do območja med vhodom na območje dirkališča in končnim vhodom na tribuno.

Po rožnati preprogi med navijače

Pred tribuno je tako imenovan Fan Zone, območje za navijače, kjer gostinci na stojnicah ponujajo krajevne dobrote, pa tudi malo manj lokalne specialitete, kot na primer kebab in grški gyros, manjkajo pa niti klasiki kot hot dogi in hamburgerji, pogled med obiskovalce pa nam razkrije, da so priljubljene tudi ogromne preste. Najmlajši se lahko osvežijo s priljubljeno ledeno pijačo slushy in s sladoledom, povsem na koncu pa ni mogoče spregledati ogromnega korita s pipami in napisom »drinking water«. Nasproti stojnic z gostinsko ponudbo je potujoča različica uradne F1 trgovine F1 Store, kjer so naprodaj majice, jopice, kape, obeski in še številni drugi artikli z logotipi in v barvah ekip. Pri stojnici z Red Bullovim »merchem« nam je uspel tudi izjemno redek posnetek našega urednika, ki smo ga zasačili med poskusom nakupa Orange Army majice.

Po rožnati preprogi med navijače

Razvpita Oranžna armada je za zdaj še razmeroma maloštevilna, navijači, ki so že v petek na tribunah in v Fan Zonu, kjer se lahko okrepčajo, odžejajo in kupijo spominek, pa so po majicah sodeč enakomerno podporniki vseh ekip. In očitno tudi Lionela Messija. Narodnostna struktura občinstva je pričakovano zelo pestra, razumljivo je slišati precej madžarskih govorcev, ob stojnici s Ferrarijevimi spominki pa so nam ušesa pobožale celo domače besede, ko smo ujeli del pogovora slovenske družine.

Ob povratku proti svojim prostorom se nam je oko ustavilo tudi na dodatni garaži, ki je pred nekaj tedni v Avstriji še ni bilo. Svoj prostor ima čisto na koncu boksov tudi imaginarna ekipa ApxGP in uspeli smo videti tudi njihov dirkalnik, vendar smo obljubili, da ne bomo razkrili nobenih podrobnosti, ki bi jih utegnili opaziti, saj bi s tem lahko komu pokvarili užitek ob gledanju filma. Tega pa ne želimo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija