Osebnostne lastnosti Ferrarijevih dirkačev

Pred dirko - nedelja
Osebnostne lastnosti Ferrarijevih dirkačev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.07.2023 11:28

Kako različni so si dirkači med sabo, smo lahko videli tudi danes na poti na dirkališče.

Artur Švarc

Kot smo že večkrat razlagali, je v času dirke avtocesta M3 od mesta do dirkališča malce spremenejna in sicer organizatorji odstavni pas zaprejo s stebrički in ga preimenujejo v FIA lane, kjer se do dirkališča vozijo vsi, ki tu nekaj počnejo, mediji, uradni možje in nenazadnje tudi dirkači. Z vožnjo po FIA lane se da dobro nervirati pravoverne kolege v domovini, ko objaviš video, kako po "odstavnem" pasu prehitiš običajne smrtnike, ki stojijo v dveh kolonah, ampak to ni predmet današnje basni.

Osebnostne lastnosti Ferrarijevih dirkačev

Na FIA lane se zaradi tečnih potopnih količkov postavimo vedno na začetku, da ne ciljamo lukenj med njimi. V zadnjih letih pa to posebno špuro pridoma izkoriščajo taksisti, ki poskušajo svojo srečo, čeprav vedo, da jih bodo na izvozu madžarski Rendoršegi (policaji) brez usmiljenja nagnali nazaj na običajno avtocesto in izvoz - samo da delajo gužvo. Postavimo se danes mi tako z našim Landijem na FIA lane in pred nas se dva avta naprej vrine srebrni Ferrari. Jasno, da gre za enega od obeh dirkačev Scuderie, ampak katerega? To razkrijejo naslednje minute. Peljemo tako zelo počasi po FIA lane, običajna pasova pa sta praktično tam še prazna in zato mimo leti vse mogoče. Naenkrat pade mimo nas FIA priviligiranih enak Ferrari, le rdeče barve. V hipu postane jasno, da je eden od dirkačev pridno postavljen v počasno kolono, rezervirano za njega in nas, drugi pa lepo po običajni cesti. Kateri? Zdaj že veste, ker je tako zelo očitno.

Osebnostne lastnosti Ferrarijevih dirkačev

In potem smo šteli sekunde... 10 sekund približno je dirkač Ferrarija v srebrnem avtu rabil, da se je počutil kot bedak, skočil je iz vrste nazaj na prazno avtocesto in za njim. Seveda mi tudi. In še mnogi drugi. Nenazadnje je gužva le zaradi taksistov. Potem se malo pred koncem FIA lane vsi lepo zložimo nazaj na ta izvoz med stebrički, kjer policisti na izvozu že s pendreki kažejo rumenim taksijem in v madžarščini tulijo nanje in potem naprej po hribčku gor po nekdanji Bernie Avenue.

Osebnostne lastnosti Ferrarijevih dirkačev

Rdeči Ferrari je že zdavnaj izginil nekje pred nami, srebrni še vedeno pridno vozi avto ali dva pred nami. Potem se zabaše tudi ta bližnjica do glavnega križišča na dirkališču. Ostati v koloni pri miru je kot vaba za muhe navijačice. Vsi pridno čakajo na samem vhodu dirkališča, da bi vsaj od daleč videli svoje idole, ki se pripeljejo na dirkališče, a dve deklini sta pogruntali, da lahko stojita tam v tem praznem kilometru sredi gozda in ko vidita srebrn Ferrari, se jima dobesedno utrga. Skočita do njega, delata selfije z dirkačem in tečeta za njim, da bi jima podpisal čim več. Kaj preostane ubogemu siromaku, ki bo danes štartal med prvo deseterico, kot da uboga in upa, da smrklji ne bosta začeli še skakati po avtu (kar se je med drugim v petek zgodilo Neweyu z Machom E).

Osebnostne lastnosti Ferrarijevih dirkačev

Stojimo tako lepo v vrsti in se počasi pomikamo naprej, z "unima dvema" v vsej evforiji, obešenima na Ferrari, ko nasproti z motorjem pride Rendoršeg in ju prežene. Ne za dolgo, spet tečeta za srebrnim Ferrarijem, ki pridno vozi meter po meter pred nami. Ko jima podpiše še avtomobilček, skačeta evforično obe najstnici kot da sta se najmanj poročili z njim.

Dirkač Ferrarija verjetno razmišlja, kako ga je moštveni kolega "napalil" že na avtocesti (in je že v paddocku) in gre v zadnji hribček pred dirkališčem. Potem se začnejo izza nas sipati policisti na motorju z lučkami, vsi se umaknemo desno, tudi naš dirkač Ferrarija in mimo za tremi policisti uleti Aston Martin DBQ, s kom drugim kot Alonsom. Ne rabite imeti veliko kilometrine v risankah, da si predstavljate občutek voznika, ki pridno stoji v vrsti, medtem ko je veteran iz Španije dobil policijsko spremstvo mimo njega.

Osebnostne lastnosti Ferrarijevih dirkačev

To nikogaršnjo zemljo potem napade nov gverilski navijač, ki ekstatično dobi podpis na kapo in teka gor in dol ob avtu. Tudi njega potem opozori policist. Čeprav imajo ta Bernie Avenue relativno  hermetično zaprt, se nekateri navijači vseeno znajdejo in prebijejo skozi gozd. Le 100 m do križišča, kjer prečkamo glavno cesto za gledalce do parkirišča, Ferrarija opazi še več navijačev in navijačic, ki spet tekajo ko obsedeni in delajo selfie z avtom, dokler ne zapeljemo v križišče, kjer mrgoli Rendoršegov, kjer se z leve v hrib vali neskončna kolona vozil navijačev in tistih, ki že pešačijo do tribun.

Osebnostne lastnosti Ferrarijevih dirkačev

Policisti seveda ustavijo ta tok in spustijo vsebino FIA lane naprej. Kjer gremo mi "običajni FIA" smrtniki levo navzdol na gigantsko parkirišče, naš kolega dirkač pa naprej direktno na parking pri paddocku. Njegov moštveni kolega medtem zagotovo že sestankuje v boksih, Alonso pa je eno kitico že oddremal.

Saj vam je jasno, kdo je dirkač v srebrnem "službenem" Ferrariju na poti v paddock, ne? :)

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija