Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Kam bo šel nadarjeni Liam Lawson?

Christian Horner
Kam bo šel nadarjeni Liam Lawson?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.09.2023 10:34

Christian Horner je izdatno pohvalil testnega in rezervnega voznika, ki je v Zandvoortu nepričakovano vskočil namesto poškodovanega Ricciarda.

Urša Prosenjak HB Press

»Opravil je izjemno delo. V Zandvoortu je naletel na deževno dirko, kar je bil kar zalogaj, a se je dobro odrezal. Teden dni kasneje je imel v Monzi smolo, da je zgrešil točko. Potem pa je prvič videl Singapur in dosegel nekaj točk,« je Horner pohvalil Liama Lawsona. »Je odločen dirkač, toliko ga že poznamo. Zgrabil je to priložnost v Formuli 1 , ki jo vozniki zelo redko dobijo, da pokažejo svoj talent. Mislim, da je opravil izjemno delo in se zagotovo trdno postavil na radar ter utrdil občutek, ki smo ga imeli o njem. In ta vikend je dobro začel. Bomo videli, kako se bo to nadaljevalo.«

Lawson sicer ni bil kandidat za sedež v ekipi Red Bulla, a zdaj, ko je pokazal, kako dober je, je vse več pozivov, naj ga obdržijo v AlphaTauri tudi prihodnje leto. Toda mesti sta zasedeni. »Imamo luksuzno težavo, saj imamo v tej ekipi kar tri kandidate na dveh mestih. Seveda je to odločitev AlphaTaurija, vendar so vsi trije odlični vozniki. Na neki stopnji, ne glede na to, ali bo moral na to malo počakati ali ne, mislim, da Liam dokazuje, da je talent za prihodnost,« je prepričan Horner .

Po besedah ​​šefa ekipe je Lawson cenjen član družine Red Bull. Za pridobitev izkušenj pa je Horner predlagal možnost začasne izposoje. Ne da bi imenoval ekipo, je jasno, da misli na Williams, kjer se utegne sprostiti mesto Logana Sargeanta. »Mislim, da je na voljo le še en sedež. To smo storili v preteklosti. Na primer, Carlos Sainz je šel na posojo k prejšnji ekipi Renault. Če naslednje leto ne bo sedel v dirkalniku na dirkah, bo imel veliko drugih pomembnih nalog,« je zaključil Horner.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork23.09.2023 10:36
Seržant se zaenkrat ni glih izkazal v Williamsu, to bi znalo špilat.
andrej23.09.2023 11:57
williams je pod vplivom mercedesa, tja forsirajo šumija, ampak razbijača dirkalnikov že imajo....
© Copyright 1999-2023 Avtomanija