Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Moj lastni trik uporabljata proti meni!

Carlos Sainz
Moj lastni trik uporabljata proti meni!
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.09.2023 23:48

V Singapurju je Carlos Sainz namerno omogočil, da se mu je Lando Norris približal in ga uporabil kot DRS vlakec proti Mercedesu. V Suzuki sta Mercedesova dirkača uporabila enako strategijo proti njemu samemu.

Urša Prosenjak HB Press

Lewis Hamilton je upočasnil in tako omogočil Georgeu Russllu DRS, da bi se tako slednji lažje zoperstavil bližajočemu Sainzu, a brez uspeha. Španec je že med samo dirko prepoznal humorno plat celotne situacije.

Po radiu je Sainz sporočil svoji ekipi: »Moj lastni trik uporabljata proti meni. A nič hudega, vseeno bom ujel Hamiltona.«

Ko so ga po dirki vprašali o tem, je povedal: »Zdelo se mi je zabavno, smejal sem se v dirkalniku, saj sem videl, da je Lewis upočasnil,  da je omogočil DRS Georgeu. Pomislil sem, da moram napasti Georga v šikani, sicer ga bo nemogoče prehiteti. In šel sem daleč v šikano, nato pa sem uporabil DRS da sem ga prehitel. Bilo je zabavno, ampak moj lastni trik me je skoraj stal položaja.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kimikaze25.09.2023 16:15
Ta taktika iz Singapurja tukaj ni imela nobenih šans za uspeh. Prvič Russell je bil zaradi obrabljenih pnevmatik čisto preveč prepočasen, da bi vlekel Hamiltona. Slednji bi slej ko prej prišel v položaj ko bi moral zaradi Rusella peljati neoptimalno v ovinek in tukaj bi ga potem Sainz z lahkoto ulovil ali vsaj pripravil napad. Enako je bilo potem ko sta položaje menjala. Tudi če bi položaje takoj zamenjala in bi ga poizkušal Hamilton vleči, je Russell bil v ovinkih prepočasen, tako da bi ga Sainz z lahkoto prehitel. Kot drugo je pa bila Suzuka, kjer je prehitevanje precej lažje in ne tako kot v Singapurju, kjer se z lahkoto greš vlakce.
hubertfast25.09.2023 20:15
Ma uni Singapur mu je bila sreča, da mu je tako uspelo. Ni to neki jaki trik. Neke strani ga izenačujejo z inteligenco Prosta. Prost je lepo povedal, da je on v osnovi vedno vozil kolikor je rabil in da je zaradi Senne bil primoran iti v višjo brzino, kar pa v večini primerov ni bilo dovolj..
hubertfast25.09.2023 20:22
Naj se raje Ferrarijevi taktiki zahvali , ker so ga pustili 10 krogov več zunaj in izgubili 10 sekund. Sramota za taktika
F1_tom25.09.2023 21:14
Kao samo on zna to uporablat ... jaka muda v Singapurju to nardit. Če bi bilo to Monako, pa se ne bi več smejal.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija