Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Se obeta vrnitev Indije?

Ugibanja
Se obeta vrnitev Indije?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.09.2023 23:35

Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi se Indija v kratkem začela pogovarjati s FIA o možnosti organizacije dirke.

Urša Prosenjak

Indijska dirka je bila na koledarju od leta 2011 do 2013, vsakič je zmagal tedanji svetovni prvak Sebastian Vettel. Dogodek je bil zelo priljubljen in je privabil obiskovalce iz vse države, a je nazdanje bil umaknjen predvsem zaradi odločitve vlade v zvezi z davčno zakonodajo.

Kot poročajo indijski mediji, zdaj obstaja možnost, da se bo dirka v Indiji vrnila na koledar, pogovori o tem pa naj bi se med organizatorjem in FIA začeli kmalu. K temu naj bi pripomogla tudi  nedavnaMotoGP dirka, ki se je odvijala na istem dirkališču.

Letos je prvič tam potekala tudi dirka Formule E, ki jo je indijska javnost zelo pozitivno sprejela. Z dogodkom je bil zadovoljen tudi predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem, ki je takrat dejal: »Še več lahko naredimo v Indiji, vključno z vrnitvijo F1.« Tako v Indiji kot tudi na Kitajskem vidi velik potencial gledalcev in konstruktorjev. »Ogromno je neodkritega potenciala. V teh dveh državah je 2,8 milijarde ljudi in manj kot 8.000 tekmovalnih dovoljenj.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija