Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Lawson bo že naslednje leto ali vsaj leto za tem vozil za Red Bull

Eddie Jordan
Lawson bo že naslednje leto ali vsaj leto za tem vozil za Red Bull
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.09.2023 23:56

Eddie Jordan ne bo presenečen, če bo Liam Lawson kaj kmalu sedel v Red Bullovem dirkalniku. Tako kot Oscar Piastri, ga je tudi 21-letni Lawson izjemno navdušil.

Urša Prosenjak HB Press

Jordan je prepričan, da si po izjemnih nastopih v Singapurju in na Japonskem Lawson zasluži stalno mesto v Formuli 1. »Če bodo zamenjali Checa Pereza, bi ga bilo smiselno zamenjati z nekom popolnoma novim, ki ima svetlo prihodnost.« Meni, da bo Novozelandec, tako kot v preteklosti Sebastian Vettel, potreboval zelo malo dirk v Red Bullovi sestrski ekipi, da bo postal povsem kompetenten za vožnjo v trenutno zmagovalni ekipi. »Tako kot Vettel ima tudi on to sposobnost. Že prihodnjo sezono ali pa vsaj leto za tem bi moral končati v Red Bullu.«

Verjame, da bi mu Red Bull moral dati prihodnost. Če bi bilo odvisno od njega, bi Jordan morda angažiral Piastrija, ki pa je zdaj že podaljšal pogodbo z McLarnom, zato ga v RB20 ne bomo videli.

»Piastri je iz pravega testa. Dobro za McLaren, da so podpisali pogodbo do leta 2026. To so morali storiti, ker bo postal zelo iskan dirkač. Če bi jaz bil v Red Bullu in bi nameraval zamenjati Checa, bi imel v mislih njega.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija