V kraljestvu črnega vranca

Ferrari Finali Mondiali 2023
V kraljestvu črnega vranca
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.11.2023 19:22

Po letu premora je Mugello spet gostil tradicionalni Ferrari Finali Mondiali.

Andrej Vrh Andrej Vrh

Oblačni, a čez vikend suhi Mugello, je gostil rekordno število udeležencev. Po dirkališču se je podilo 22 dirkalnikov iz bogate ferrarijeve F1 zgodovine, 56 dirkalnikov vseh generacij programa XX, 35 pa jih je predstavljalo razred GT.

V pokalu Challenge Trofeo Pirelli je dirkalo skoraj 100 dirkalnikov 488 Challenge Evo v evropskem in severno ameriškem prvenstvu. V nedeljo pa vsi skupaj za naslov svetovnega prvaka. V naslednji že 32. sezoni bodo vozili ta vikend v Mugellu predstavljen dirkalnik 296 Challenge.

Poleg novega 296 Challenge se je na progi predstavil tudi novi bombnik za izbrance 499P Modificata. To je netekmovalna reinkarnacija zmagovalca letošnjega Le Mansa 499P. V Ferrarijevem šovu so se predstavili vsi aktualni GT vozniki in dirkalniki na čelu z obema prototipoma 499P. Za konec so karabinjerji v stilu s helikopterjem pripeljali italijansko zastavo. Tifozi na nabito polni glavni tribuni pa so poskrbeli, da se je ta tresla kot na kakšni nogometni tekmi.

Seveda ni manjkal niti razstavni šotor, v katerem je na ogled postavljena bogata zgodovina poskočnega konjička, letos je v njem kraljeval srebrni 250 GTO. V razstavnem salonu pa poleg unikatov KC23 in SP-8 še najnovejši modeli znamke SF90 XX Stradale in Spider ter Roma Spider.

Drugo leto bo Finali Mondiali gostila Imola, zaradi daljšega dneva teden prej kot letos. V program se bodo namreč vključili lastniki novih 499P Modificat in njihov program Sport Prototipi Clienti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija