Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

GM napovedal vstop v F1

General Motors
GM napovedal vstop v F1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.11.2023 00:20

Andrettijeva pot v F1 se zdi malce bolj optimistična, potem ko je podporo napovedal avtomobilski gigant.

Artur Švarc

General Motorsova divizija Cadillac je sporočila, da bo od 2028 eden od dobaviteljev motorjev v F1. To je velika spodbuda za Andrettija, ki je še vedno čaka na miloščino ekip v F1 in določenih mehanizmov. Čeprav je bil Andretti pravzaprav edini, ki ustreza kriterijem za 11. ekipo, se to še ne bo nujno zgodilo. Ugibanja, kateri motorji bi poganjali ameriške dirkalnike, so bila prisotna od začetka, od Alpine pa seveda Cadillaca, kar je zdaj z objavo GM-ove divizije postalo neuradno uradno.

Predsednik GM-a, Mark Reuss, je povedal: "Navdušeni smo, da bodo ekipo Andretti Cadillac F1 poganjali GM-ovi motorji."

"Z našim inženirstvom in poznavanjem dirkanja, smo prepričani, da bomo naredili uspešen motor za serijo in Andrettiju pomagali do statusa tovarniškega moštva."

"Tekmovali bomo proti najboljšim na najvišjem nivoju, s strastjo in integriteto, ki bo pomembna tudi za vse ljubitelje tega športa na svetu."

Nova motorna pravila za 2026 so v F1 privabila kar nekaj velikanov, med drugim Audi, ki bo nastopil kar s svojo ekipo in Hondo, ki bo poganjala Aston Martinove dirkalnike. Andretti pa bi rad v F1 seveda vstopil prej, zato je tu vprašanje še odprto. Šefi ostlaih ekip so dali vedeti, da bo Andretti moral imeti velikega opremljevalca motorjev in General Motors je zdaj to potrdil, tako da F1 ostaja z vedno manj izgovori, s katerimi bi zavrnila prihod še ene ameriške ekipe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija