Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Pomoč mame Red Bull

AlphaTauri
Pomoč mame Red Bull
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.11.2023 00:31

Potem, ko so na prvih 17 dirkah osvojili vsega štiri točke, so pri Red Bullovi drugi ekipi na zadnjih dirkah pobrali kar nekaj drobtinic.

Artur Švarc

Zahvala gre k novemu paketu nadgradenj, ki so ga pripeljali na VN ZDA v Austin. AlphaTauri je zdaj naenkrat dve dirki pred koncem le sedem točk za Williamsom v boju za sedmo mesto v prvenstvo. Svoje je prispeval tudi matični Red Bull, ki je pomagal pri nadgradnjah. Odnos obeh ekip pa se bo od tu le še poglobil, saj bo podoben Ferrari - Haas navezi, kjer ima Haas kar lepo številko Ferrarijevih komponent, seveda v skladu s pravili. Tako naj bi AlphaTauri na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju s sabo prinesel še en velik paket nadgradenj, vključno z novim dnom, vse pa je pripravil Red Bull, od tu naprej pa bo sodelovanje pri razvoju dirkalnika za 2024 stalnica.

Nenaden skok v formi za italijansko podružnico Red Bulla je primerljiv z McLarnovim poletnim skokom. Leto so začeli z zadnjim vpetjem iz RB18 iz 2022, v Singapurju pa je dirkalnik dobil enako vpetje kot RB19, skupaj z novim dnom, ki je bil prilagojen tem spremembam. Največja težava AT04 pa je po besedah ekipe upor. Ker so bili konec junija na zadnjem mestu, so po pravilih dobili več časa v vetrovniku, kar se je na koncu obrestovalo, sploh ker imajo dostop do Red Bullovega vetrovnika v Milton Keynesu in posledično tudi o podatkov s korelacijami iz simulacij.

Še zadnje vprašanje pred 2024 je ime ekipe - namen, da se bo AlphaTauri preimenoval v glavnega sponzorja, govorili so o Adidasu in Hugo Bossu, ostaja, vendar ne s tema sponzorjema. Scuderia Torro Rosso, kot se je imenovala ekipa med 2006 in 2019, naj bi dobila ime, bolj podobno matičnemu Red Bullu. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom16.11.2023 07:41
nobena ekipa ne bi smela imeti dveh, nobena!
pobunjenik16.11.2023 21:13
Prav je, da ima Red Bull še drugo moštvo, samo mu premalo pomaga, da bi to lahko vračalo usluge z boljšimi rezultati.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija