Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Drzna napoved nekdanjega prvaka za 2024

Jenson Button
Drzna napoved nekdanjega prvaka za 2024
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.11.2023 00:41

Jenson Button verjame, da se lahko 2024 zgodi preobrat, ki bo trikratnega svetovnega prvaka Verstappna postavil na realna tla.

Artur Švarc

17 dobljenih dirk, še dve do konca, rekordna bera mladega Nizozemca in več kot dvakrat toliko točk kot moštveni kolega Perez. A ker se pravila prihodnje leto ne bodo spremenila, to lahko pomeni, da lahko kaka ekipa čez zimo tudi ulovi in celo preskoči Red Bull.

Jenson Button verjame, da se potencialni Red Bull killer skriva v četverici, ki se bori neposredno za dominantno avstrijsko ekipo, to pa so McLaren, Mercedes, Ferrari in Aston Martin. In čeprav ima Verstappen daleč največji delež dobljenih dirk v zadnjih dveh letih, Britanec meni, da se to ne bo nadaljevalo v nedogled.

Na vprašanje, koliko bi morali čarati konkurenti, kot je to pred 15 leti Brawn, je Button za Sky News povedal tole: "Pravila se niso spremenila kot so se takrat pri nas."

"Menim, da je šport celo bolj konkurenčen kot takrat. Veliko dobrih ekip se bori pri vrhu in samo en majhen zdrs je dovolj, da si samo četrta najbojša ekipa. Uloviti Red Bull je težko, a se bližajo. Brazilija ni bila pravi pokazatelj, a v drugi polovici sezone smo gledali kar nekaj tesnih dvobojev McLarna in Mercedesa z Red Bullom."

"Max je imel nekaj malega prednosti, a njegov moštevni kolega pač ne, kar daje malo bolj realno sliko o tem, kje se ustvari razlika. Prihodnje leto zna Max doživeti tudi hladen tuš."

"Ne verjamem, da bo to spet Red Bullovo leto. Letos je bilo to izjemno leto za ekipo, imam občutek, da drugo leto ne bo tako in to šport portebuje. Rabimo nekaj premešanja kart."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom16.11.2023 07:41
nope, he wrong
pobunjenik16.11.2023 21:18
Ja, dobro bi bilo, če bi se karte malo premešale in bi Aston Martin, Ferrari in McLaren nekaj dirk dobili, a lepo bi bilo, če bi jih Max dobil dovolj za četrti naslov.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija