Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Ekipa Zelenih z novim solastnikom

Aston Martin
Ekipa Zelenih z novim solastnikom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.11.2023 22:06

Aston Martin bo prodal del svoje ekipe investicijski firmi Arctos Partners.

Artur Švarc

Ekipa iz Silverstona ni razkrila, kolikšen delež ekipe bo prodan, poudarili pa so, da gre le za ekipo in ne za matično podjetje Aston Martin Lagonda. Posel naj bi bil sklenjen do konca leta. To je prvič, da je Aston Martin prodal delež ekipe, potem ko je 2018 Lawrence Stroll s konzorcijem kupil ekipo Force India in jo najprej preimenoval v Racing Point. 2020 je Stroll in vestiral 182 milijonov funtov v matično tovarno in postal izvršni predsednik, ekipa pa se od 2021 imenuje Aston Martin. 

Ameriška investicijska firma bo po besedah ekipe s svojimi navezami in poznavanjem športne industrije poskrbela za dodatno rast. Arctos je vpleten tudi v tekmovanja kot so NBA in NHL, deleže pa imajo v vsaj 20 različnih športih. Ob koncu 2022 so imeli za 6,64 milijarde dolarjev lastniških deležev. 

"Veseli me, da lahko pozdravi Arctos Partners kot naše nove partnerje in solastnike v naši ekipi," je povedal Lawrence Stroll.

"Arctos vidi potencial in vrednost v našem projektu zgraditi vrhunsko F1 ekipo. Delimo si vizijo ultra luksuzne znamke in so zelo predani, ko gre za šport in obete."

"Investiramo v infrastrukturo, ljudi in procese in to je idealen čas, da se ojačamo s strateškim partnerjem. Skupaj bomo peljali ekipo naprej in gradili še bolj obetavno in uspešno prihodnost." 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija