Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Petkov kaos bo vplival tudi na soboto

Las Vegas
Petkov kaos bo vplival tudi na soboto
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.11.2023 01:59

Po kaotičnem prvem dnevu lasvegaškega vikenda se obeta sprememba načrtov tudi v soboto. Pravila FIA namreč določajo zamik začetka tretjega treninga.

Urša Prosenjak HB Press

Potem ko se je prvi trening končal po manj kot 10 minutah, se je drugi trening zaradi popravil in pripave steze začel z več kot dveurno zamudo. Pravila določajo, da se te zamude prenesejo tudi na drugi dan dogajanja.

V pravilih se tako glasi: »Na vsakem tekmovanju, kjer sprint ni predviden, bo FP3, ki traja eno uro in se začne najmanj 18 ur po koncu FP2, potekal drugi dan teka na progi.«

FP2 se je končal ob štirih zjutraj po lokalnem času, kar je ob 13-ih po srednjeevropskem, zato se v skladu s pravili FP3 ne sme začeti pred 22. uro po lokalnem času, čeprav je bil načrtovan ob 20:30, kar potemtakem pomeni 90-minutni zamik.

Predpisi tudi nakazujejo, da je treba kvalifikacije pomakniti še dlje v noč. Trenutno je predviden začetek ob polnoči po lokalnem času, kvalifikacije pa se morajo v takšnem primeru začeti vsaj dve in njaveč tri ure po koncu tretjega treninga, kar bi pomenilo ob 1-ih po lokalnem oziroma ob 10-ih po srednjeevropskem času.

Glede na to, da so zaradi dolgega premora med prvim in drugim treningom navijači zapustili dirkališče, ni znano, ali se bo scenarij ponovil med kvalifikacijami.

Še vedno obstaja možnost, da se bodo F1, FIA in ekipe sporazumele in se odločile za izjemo pravil, ki so sicer namenjena mehanikom, da imajo dovolj časa za počitek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija