Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Prva kolektivna tožba še pred dirko

To je Amerika
Prva kolektivna tožba še pred dirko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.11.2023 23:43

Podjetje iz Las Vegasa je vložilo skupinsko tožbo proti organizatorjem.

Artur Švarc HB Press

Razlog je seveda pričakovan, odpoved prvega treninga in "izmet" 35 tisoč gledalcev s tribun v jutranjih nočnih urah, ki si niso mogli ogledati drugega treninga. Tudi to vemo, zakaj. Varnostniki so svoje delo zaključili še pred 2. treningom, ki je zamudil za dve uri. To je za sabo potegnilo seveda nerešljive varnostne in logistične probleme, zato so tudi zaprli vse tribune in javna mesta za gledalce. Tisti z vstopnico za prvi dan so dobili kupon v vrednosti 200 dolarjev, ki ga lahko porabijo za F1 izdelke. Organizator je skupaj s F1 tudi objavil nekaj sporočil za javnost, ni pa se opravičil za nastalo situacijo.

Zato je v soboto popoldne odvetniška firma Dimopulos Law Firm skupaj z JK Legal & Consulting sporočila, da je vložila tožbo v Nevadi v imenu 35 tisoč navijačev, ki so kupili vstopnice za četrtkovo dogajanje, ki ga seveda niso videli. Tožba je uperjena proti Liberty Media Corporation in organizatorjem dirke. Očitajo jim kršitev pogodbe, zapostavljanje in zavajanje.

Steve Dimopoulos je povedal Reutersu: "Jasno je, da 200 dolarjev vreden kupon ni dovolj velika odškodnina. Veliko navijačev tega sploh noče, pač pa želijo denar nazaj. Tu so seveda še dodatni stroški za ljudi, ki so prišli na ogled treninga, od potnih do prenočišč v hotelih."

Pogledano z realne stvari, imajo seveda prav. 200 dolarjev za kape, majice in podobno šaro, medtem ko so nekateri prišli od daleč in videli - nič. In to še pri petih stopinjah sredi noči.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija