Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Koledar je premalo trajnosten

Max Verstappen
Koledar je premalo trajnosten
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.11.2023 03:59

Letošnji koledar je zahteven tako za dirkače kot tudi člane ekip, saj se tudi nenehno premika med celinami in časovnimi pasovi. Drugi del sezone, po poletnem premoru, je še posebej naporen.

Urša Prosenjak HB Press

Minuli teden se je karavana Formule 1 premaknila iz Las Vegasa v Abu Dabi in dirkači se težko orientirajo, v katerem časovnem pasu sploj so. K sreči so treningi, kvalifikacija in dirka v Abu Dabiju nekoliko pozneje v dnevu in se vsi udeleženi lahko vsaj dobro naspijo.

Max Verstappen opozarja, da tak režim dirk dolgoročno ni vzdržen, sploh ob upoštevanju trojčka Las Vegas, Katar in Abu Dabi v prihodnji sezoni. »Malo nenavadno je, da smo na drugem koncu sveta, preden pridemo sem. Še posebej, ko govorite o trajnosti, to pa ni zelo trajnostno. Ne samo za emisije, ampak tudi za človeško telo.«

Koledar za leto 2024 je že določen, vendar Verstappen upa, da se lahko še kaj spremeni. »Dirk je veliko, vendar bi jih morali bolj smiselno razporediti,« je še dodal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija