Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Moje drugo najboljše leto v Formuli 1

Fernando Alonso
Moje drugo najboljše leto v Formuli 1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.11.2023 01:13

Fernando Alonso je bil v svojem prvem letu pri Aston Martinu občasno sicer nezadovoljen, a z osmimi stopničkami je dosegel več od pričakovanja.

Urša Prosenjak HB Press

»Ko gledam nazaj, vidim samo pozitivne strani. Težki trenutki spadajo k delu in razvoju ekipe. Začeli smo zelo dobro, z avtom, ki je bil presenetljivo konkurenčen. Nenadoma smo bili v položaju, na katerega nismo bili pripravljeni. Tekmovali smo z najboljšimi ekipami in za to raven nismo bili pripravljeni,« opisuje letošnjo sezono.

To je po njegovem mnenju botrovalo rahlemu nazadovanju skozi sezono. »Morda smo v razvoju avta naredili korak nazaj. Nismo še na najvišji ravni, opazili smo, da smo bili nekoliko manj konkurenčni. A kljub temu, pred 12 meseci je bilo nepredstavljivo, da bi se letošnja sezona tako odvijala, kot se je. Dobro se spomim lanskega testiranja z ekipo po dirki. Če bi mi kdo rekel, da bomo tu, kjer smo, ne bi verjel.«

Kljub 42 letom je letos nanizal kar nekaj odličnih rezultatov. »Zadovoljen sem s svojim nastopom. Poleg leta 2012 je bila letos moja najboljša sezona, kar se tiče mojega voznega sloga. Z vsem sem zadovoljen. Bil sem motiviran, bil sem v formi, uspešno sem vozil v težkih pogojih. Bahrajn, Monako, Kanada, Monza in Brazilija je bilo mojih pet najboljših letošnjih dirk. Namenoma sem omenil Monzo, čeprav je bilo deveto mesto. Niso bile stopničke, nič takega ni bilo, kar bi si ljudje zapomnili. Toda verjetno smo imeli najpočasnejši ali vsaj drugi najpočasnejši avto na stezi v Monzi. In smo pripeljali v točke. Tam je vse šlo zelo dobro.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
WrongWorld30.11.2023 17:03
večni oktimist haha
WrongWorld30.11.2023 17:05
kolko mi je nerodn ko ne preverim napake predn objavim... bi dodali to možnost v naslednji sezoni?
aichi30.11.2023 22:59
Samo za tebe :D
WrongWorld01.12.2023 00:14
haha
© Copyright 1999-2023 Avtomanija