Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Samo Verstappen razume te gume

Toto Wolff
Samo Verstappen razume te gume
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.12.2023 22:36

V minuli sezoni smo lahko večkrat videli občutne razlike v rezultatih med dirkačema znotraj iste ekipe. Enak trend je bilo opaziti pri več ekipah. Toto Wolff sicer nima jasnega pojasnila, ima pa teorijo.

Urša Prosenjak HB Press

V Abu Dabiju je bil George Russell tretji, njegov ekipni kolega Lewis Hamilton pa deveti. Podobne razlike smo videli v Ferrariju, McLarnu in zlasti pri Red Bullu.

Wollf meni, da gre za količino oprijema gum. »Če je z gumami vse prav v začetku vikenda, lahko dosegaš dobr rezultate skozi ves vikend. Če z gumami ne gre, nimaš nobenih možnosti.«

V tem vidi tudi eno največjih prednosti aktualnega svetovnega prvaka. »Mislim, da je bil letos edini, ki je razumel te gume, Max Verstappen.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
WrongWorld04.12.2023 12:36
razumeti gume pomeni razumeti obnašanje dirkalnika in očitno je maks to odlićno dojel.
kimikaze04.12.2023 18:46
Obnašanje dirkalnika je pa "malo" lažje razumeti, če je ta stabilen, predvidljiv in najbolje konstruiran za te pnevmatike in že v štartu brez inputa voznika dela z gumami bolje, kot konkurenca, katera cel dan nastavlja setup.
RR_0105.12.2023 19:30
Čudno , da Perez vsako dirko ni drugi ko pa je Redbull tako dominanten in voznik ni pomemben. Res, da je bil drugi v seštevku, glede drugih uvrstitev pa človk ne bi rekel, da je vozil Redbulla ampak kakšno arnco
Neobremenjen05.12.2023 19:54
RR_01, Ahahaha kake ti streljaš, stari! A ti si lani začel F1 spremljat?
RR_0106.12.2023 05:11
Od 96 leta naprej redno , tako da neke bučke ne mi strelat. Če že govorite , potem povejte da Maxov avto je dober in ne šofer . Ne omenjite Redbulla , ker drugi voznik potemtakem ne spada zraven oz.ima slab avto. Vem sigurno , da Perez ni slab oz.je bil dober ,ampak pač Redbullov dirkalnik mu sploh ne leži ali ga pa ne zna vozit, pa lahk kvasis kar češ.
Neobremenjen06.12.2023 10:23
RR_01, glede na to da ne štekaš pointa, res izgleda, kot da si včeraj začel gledat F1. Noben ni rekel, da je Perez slab. Noben ni niti rekel da ima Perez slab avto. Perez je odličen voznik in ima odličen avto, ki pa žal ni narejen po njegovih željah in za njegov stil vožnje. Lahko si sam Usian Bolt, lahko imaš najboljše šprinterice na svetu, a če so ti za dve številki premajhne je vse zastonj. Upam da sem ti vsaj malo odprl glavo s tole analogijo in ne boš več kvasil neumnosti s katerimi se smešiš.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija