Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Wolff ne oprošča

Toto Wolff
Wolff ne oprošča
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.12.2023 00:37

Dve leti sta minili od Hamiltonove zadnje zmage v Džedi in dobil bi tudi zadnjo v Abu Dabiju, če dirke ne bi uničila napaka direktorja dirke, Michaela Masija.

Artur Švarc HB Press

Kako se je razpletlo, vemo. Zaradi varnostnega avta, ki je prišel na stezo ob trku Latifija, je Masi v isti krog spustil le dirkače, ki so bili med Hamiltonom in Verstappnom in ne tudi ostalih, zaradi česar se je krog pred koncem, ko se je varnostni avto umaknil, Verstappen znašel s svežimi mehkimi gumami za hrbtom Hamiltona. Ta je postal lahek plen Nizozemca, ki je potem po spletu okoliščin osvojil svoj prvi naslov.

FIA je pozneje priznala, da je Masi napačno upošteval pravila, po katerih bi v praksi varnostni avto prvi pripeljal v cilj dirke. Kljub očitni napaki, ki je odločila o naslovu, FIA ni imela mehanizma, da bi to napako razveljavila. Wolff tega dve leti pozneje ni ne pozabil, še manj pa oprostil.

"Niti minute nočem razmišljati o razlogih, saj bi s tem dal človeku preveč pozornosti. Je pač idiot, ki se je odločil narobe."

V zakulisju je potem potekala prava vojna, po katerih sta morali Formula 1 in FIA upoštevati nekaj zahtev Mercedesa, da so bili rezultati sezone sploh regularni. Mercedes je zagrozil s tožbo na civilnem sodišču, kjer bi zelo verjetno vsa sezona obveljala kot neregularna, dosegli pa so tudi, da je Masi potem odletel kot gumb na hlačah. Grenak poskus o neregularnem razpletu sezone pa bo za vedno vpisan v zgodovino tega športa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
delfy06.12.2023 08:53
V tem letu je bilo na veliko dirkah narejenih veliko napak s strani vodstva, kar je rezultiralo v to, kar se je zgodil v Abu Dhabi-ju.
igornov06.12.2023 13:41
Ves svet ve, da si je ta oranžni prigoljufal naslov, a žal, se ne da ničesar storiti. Oziroma lahko bi se, pa nekateri nimajo jajc, da bi sprovedli zadevo. Tako kot povsod, je tudi v vseh športih globoko zakoreninjena politika, privilegiji,.....Pač, nekje pobereš kratko, a se ti slej ko prej, na drugi strani odprejo vrata.
macolar06.12.2023 15:18
Verjetno je RedBullov pravni oddelek zanimalo odkod Mercedesu za zadnjih par dirk taka moč in hitrost. In to samo za en dirkalnik. Zato pa je razplet tudi bil temu primeren. Tu se je moralo marsikaj kuhati v ozadju. Mogoče celo pride nekoč na plano.
duss07.12.2023 21:24
Tudi sam si predstavljam, da je bilo v vsej tej kuhinji zadaj še nekaj več, kot pa je bilo videti.
pobunjenik07.12.2023 22:19
Razpletlo se je odlično, Max je postal prvič svetovni prvak, zasluženo. Konec zgodbe.
IgorK08.12.2023 15:39
Recimo, da je bila storjena napaka, ampak ni mi jasno kaj je pri tem kriv Verstapen? Zakaj je on goljuf? On je voznik, ki je odvozil tako, kot se od njega pričakuje, kaj pa naj bi druga storil? Se ustavil pred ciljem in spustil Hamiltona naprej, ker se mu zdi, da nekaj ni v skladu s pravili? Saj ni on tam, da razmišlja o tem, če je bila poteza vodstva dirke pravilna ali ne. Njegova naloga je odvozit kakor najbolje zna in zmagati, to je vse.
RR_0108.12.2023 22:36
Eden dobrih komentarjev tle gor. Podpis pod Igor komentar
xrenaultx09.12.2023 14:07
@pobunjenik, Max vsekakor ni bil zasluženo prvak, ker to kar se je zgodilo na zadnji dirki je popolna sramota za F1.
xrenaultx09.12.2023 14:09
IgorK, dober komentar. Max vsekakor pri tem ni ničesar kriv in ni on goljufal. In res težko, da bi kateri dirkač ustavil oziroma nebi napadel Hamiltona, čeprav je vedel, da je to kraja.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija